6.12

Lupasin itselleni tänä vuonna katsoa Tuntemattoman Sotilaan alusta loppuun ensimmäistä kertaa ikinä. Hävettää oikeen. Heissulivei ja hellät tunteet! Missasin jälleen 1h 10min, eikä mulla taaskaan ole hajuakaan siitä, kuka on kuka. Sen oon kuullut, että Rokka on kova. Ehkä ensi vuonna.
Lukion kirjaraportin tunnistakaan ei jäänyt muuta mieleen kuin lähes jokaisen luokkatoverin kuvaus jokaisesta henkilöhahmosta: ”Hieno mies” (sopi jokaiseen, ja kai luultiin ettei jäädä kiinni siitä, ettei oltu edes avattu koko kirjaa.

Mulla ei sodasta tuu (Luojan kiitos!) mitään muita henkilökohtaisia muistoja mieleen kuin armeija ja ala-aste. Meillä oli koulussa jokin historian tehtävä sotaan liittyen ja haastattelin intopiukeena isoisääni aiheesta ja sain kyseisestä tehtävästä 10+. Muistan omasta aloitteesta tehneeni ”muutamia” lisätehtäviä haastatellen isoisääni, koska aihe kiinnosti minua suuresti eikä isoisäni ollut koskaan aiemmin aiheesta suostunut puhumaan. Enää koskaan sen päivän jälkeenkään.

Nykypäivänä hiljennytään juhlimaan itsenäistä Suomea kotona perheen tai ystävien kanssa. Perinteeseen kuuluu katsoa Tuntematon Sotilas, jota itsekin tänä vuonna oikein odotin. Veikkaan kaikille intti-ystävilleni tulevan Tuntemattomasta Sotilaasta jonkinlaisia armeijamuistoja mieleen, vaikka aikakausi onkin
täysin eri. Moni asia on muuttunut, mutta toivon kaikkien silti
arvostavan itsenäisyyttä, varsinkin tänään.
       Illalla käperrytään sohvan nurkkaan hörppimään glögiä ja seuraamaan Linnan juhlia. Mediassa on viime päivinä kritisoitu tätä suomalaisten vaatimatonta tapaa juhlia itsenäisyyspäivää, muihin maihin verrattuna. Mielestäni tämä tapa kuitenkin sopii suomalaiseen jurouteen ja itse ainakin nautin rauhallisesta koti-illasta ja Linnan juhlien pukuloistosta ja niiden omien lemppareiden etsimisestä!
     

Hyvää itsenäisyyspäivää ja ihanaa lauantai-iltaa!

Pauliina

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta