Ihana valo

Näitä ihanan aurinkoisia kelejä nyt sattuu siunaantumaan melkein harvase päivä, ihanaa! Nyt kun syntymäpäivä on ohi ja loskaräntäsade sen mukana, niin nyt onkin loistava hetki antaa sen auringon paistaa ja maan olla valkoinen.
      Mä en ole talvi-ihminen ollenkaan. Rakastan kesää ja lämpöä. Mitä kuumempi, sen parempi! Talvi tekee haasteellista myös ulkona liikkumiselle kun pitää ottaa ihan liian monta asiaa huomioon. Oon juoksussa pitänyt pakkasrajana -15 astetta, mutta tänäänkin aamulla kun mittari näytti -14 astetta, taas tajusin miten pirun kylmä tuo loppujen lopuksi onkaan. Oliko niitä kivoja pikkupakkasia ollenkaan, vai missasinko mä ne? Olisi tuhat kertaa helpompaa lähteä nauttimaan 10km lenkistä -15 asteen paukkupakkasella, kun olisi pohjalle hiukan juossut pienemmissä pakkasissa. Tossa -15 asteessa jäätyy jo sielukin.

Mä tykkään liikkua ulkona, jos varustus on kunnossa. Jäätävillä pakkasilla siltikin tuntuu ettei mikään varustus ole riittävä, aina joku paikka jäätyy. Ensimmäisenä pakarat ja etureidet ja niitä saakin lämmitellä lopun iltaa lämpöpeiton alla saunamoodilla. Miten ikinä onnistun paukkupakkasilla vetämään ohuet hiihtokamat ylle, jos suostun antamaan sille lajille mahdollisuuden? Mähän jäädyn jo ensimmäisillä metreillä ja saan hyvän tekosyyn kääntyä takaisin mökille, haha.
Ehkä en oo löytänyt sitä omaa talvilajia juuri sen takia, etten pidä
oikein talvestakaan. Mun täytyy aina päästä liikkumaan ja esittelemään
kevätjuhlaliikkeitä ja tollanen täyteen pakattu lumiukko varustus on
liian tuhti moiseen.

Mulle tulee nykyään ihan hirveä pakkomielle päästä ulos kun aurinko paistaa. Ulos liikkumaan ja kuvaamaan, näitä auringonsäteitä ja hurjan kauniita maisemia ei vaan voi missata, nyt kun niitä hetken taas on! Voisin kuvailla päivittäin samoja lumisia maisemia joka kerta yhtä hullun kiilto silmissä ja yhtä innostuneena kuin pikkulapsi jouluaattona. Alan jo tottua ihmisten katseisiin ja poikaystävä hovikuvaajan rooliinsa. Raahataan nykyään järkkäriä kaikkialle. Salille en ole vielä kameran kanssa uskaltautunut ja vapaaehtoinen ystäväkin puuttuu..
      Oon tullut siihen johtopäätökseen, että aloittelijoiden on hirmu vaikeaa saada salilla mitään konkreettista ja suunnitelmallista aikaiseksi, joten aloittelijan saliohjelma tänne blogiin voisi helpottaa. Kun kysyn ystäviltäni mitä he salilla tekevät niin vastaus on usein ollut: ”Sitä sun tätä, en oikein tykkää käydä siellä kun en tiedä mitä tehdä ja paljonko.” Juuri niitä pikku probleemoja, joissa mä voisin ammattimaisesti auttaa, veikkaan että siitä saattais olla muillekin apua. Joten nyt kaikki vapaaehtoiset ystävät ilmoittautukaa! Hihi.

Onko teillä jotain suosikki tai inhokki talvilajeja? Tai onko joku tehnyt teille saliohjelman vai menettekö omalla fiiliksellä?

AURINKOISTA Loppiaista!

Pauliina

4 vastausta artikkeliin “Ihana valo”

  1. Talvi on ihana! Vaikka onkin paukkuva pakkanen, niin se on vain niin kaunista 🙂 Mä en tarvitse paljoa päälle edes juoksulenkeille, kunhan huolehtii että on lämmin pipo, kaulahuivi ja hanskat. Juoksee tarpeeksi kovaa niin tulee lämmin 😉

    • Hahah 😀 Mä en ilmeisesti juokse tarpeeks kovaa! No ei, juoksussa ja hiihdossa jotenkuten helppo pukeutua olematta tönkkö, mutta laskettelu onkin asia erikseen 😀

  2. Sisko ilmoittautuu vapaaehtoiseksi tähän mitä se sit ikinä olikaan 😀 Hih.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta