Juoksupukeutuminen talvisäällä

Mä olen selättänyt talvella juoksemisen pulman! Meinaan pukeutumisen pulman. On ollut pakko laittaa hieman itsellekin muistiin millaisia vaatteita kussakin säässä on tullut käytettyä. Tällä lahopäällä kun seuraavan kerran ulos astuessa olisi taas väärä varustus päällä.

      Mikään muu lenkkeilyssä ei olekaan niin haastavaa kuin oikein pukeutuminen. Hiki tulee juostessa jokatapauksessa, joten tärkeää olisi vaatteiden hengittävyys, jotta ei tule kylmä kun hiki pakkaantuu ihon ja vaatteen väliin. Lämmön tulisi kulkeutua pois iholta vaatteiden kautta, jotta vaatteet pitäisivät ihon lämpimänä lenkin loppuun asti. Mitä enemmän lenkkeilee ja urheilee, sitä enemmän oppii arvostamaan oikeanlaisten vaatteiden ja materiaalien merkityksen urheilussa.
Edelleen ostan monia urheiluvaatteita ihan ”perusliikkeistä” ja olen todennut niiden toimivuuden samassa missä merkkivaatteidenkin. Panostaa kuitenkin kannattaa esimerkiksi urheiluliivien tukevuuteen ja vaihdella niitä aktiviteetin intensiivisyyden mukaan. Mä olen ostanut omia urheiluliivejä useammat HM:stä ja toimineet mulla ihan loistavasti, hirveästi kun tuota etupanssaria mulle ei ole siunattu. Toinen mihin kannattaa ehdottomasti kiinnittää huomiota on juoksukengät, tai treenikengät yleensä. Näin liukkailla keleillä moni haluaa nastalliset juoksukengät, joihin itse en ole ainakaan vielä löytänyt minkäänlaista suhdetta ja talvella juostessani käytänkin Niken Pegasus -juoksukenkiä, joissa on tukeva pohja, täysvaimmenus sekä kengät ovat kokonaisuudessaan heijastetut.


Mulla tulee monesti laitettua juoksulenkille päälle liikaa vaatteita ja olenkin todennut, että sellainen vilpoinen fiilis, kun astuu ovesta ensi kerran ulos, on hyvä. Mietin tarkkaan myös sään mukaan, laitanko Adidaksen Climaheat -juoksufleecen päälle enää tuulta ja vettä kestävää Wind protection -takkia. Koska totuus vaan on se, ettei vedenpitävää ja hengittävää takkia voi saada samassa paketissa. Jos takki ei läpäise kosteutta ulkoapäin, se ei päästä kosteutta myöskään ulospäin tehokkaasti, jolloin vartalo hikoaa. Joten jos on yhtään tyyni ja pouta sää, laitan mieluiten vain tuon herkullisen mintunvärisen Adidaksen Climaheat -takin, jonka olen todennut nappi hankinnaksi. 


Kerrospukeutuminen on näillä vaihtelevilla keleillä se juttu ja tähän asti olen suosinut tavallisten ohuiden juoksutrikoiden alla toisia ohuempia juoksutrikoita. Nyt joulupukin tuoma lahjakortti Stadiumiin kutkuttaa ostamaan taivaallisen pehmeät fleecevuorelliset talvijuoksutrikoot… On niin helppoa olla onnellinen, kun on välineurheilija.
Pauliina

Yksi vastaus artikkeliin “Juoksupukeutuminen talvisäällä”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta