Hauska ulkotreeni

Tässä postauksessa selitykset tulevat olemaan parempia kuin kuvat. Yleensä se on toisinpäin, mutta poikkeus vahvistaa säännön. Älkääkä pukeutuko samaan ”treeniin” kuten malliesimerkki (sukkikset, juoksutrikoot, tuulihousut, urheiluliivit, toppi, tekninen pitkähihainen, tekninen huppari, Adidas climaheat ja tuulitakki), jollette etsi tuskaista lämpökuolemaa.
     Lyhyt ja hauska treeni sopii esimerkiksi kävelylenkin tehosteeksi tai juoksulenkin jälkeiseen loppukiriin! Oma mielikuvitus vaan liihottamaan niin treeniin saa lisättyä omia lemppariliikkeitä, vaikka talvikelit luovatkin omat haasteensa. Tämä on nimenomaan hyvän mielen treeni, eikä veren maku suussa- tarkoitukseen kehitetty killeri.

1. Pyrähdykset
Loistavat alkulämpöön (tai lämpökuolemaan heti kättelyssä). Merkkaa lumeen viivat ja pyrähtele viivojen välillä 10 kertaa koskettamalla viivaa joka kerta. Matkan saat valita itse oman kunnon ja halutun intesiteetin mukaan. Kasvattaa reaktionopeutta, koordinaatiota sekä tasapainoa. Saa myös loistavan aerobisen treenin, jos jatkaa pidempään. Lumessa rämpinen yllättävän raskasta, mutta ei näillä Suomen talvikeleillä sitä luntaa kauan ole, joten loskassa ja sulassa treeni onnistuu myös loistavasti!

2. Askelkyykyt
Erittäin tärkeää muistaa polvi-varvas- linja! Polvi ei saa ylittää varvas- linjaa kyykätessä! Sama sääntö pätee missä tahansa kyykyissä, joten ottakaa huomioon myös omassa kuntosaliohjelmassa.
Ota riittävän pitkä askel suoraan eteen, kantapää osun ensimmäisenä maahan. Laskeudu suoraan alas, paino molemmilla jaloilla.
Tee askelkyykkyja hallitulla tekniikalla, keskivartalo tiukkana ja suorana vuoroaskelin 10 molempiin suuntiin. Lumi ja jää tehostavat tasapainoa ja tekevät liikkeestä haasteellisemman, jolloin keskivartalon tuki on tärkeää. Kädet voi pitää sivulla alhaalla, staattisessa pidossa edessä tai haastavasti suorina ylhäällä. Liike kehittää pakaralihaksia sekä etureisiä.

3. Punnerrukset
Punnertaa voi maassa tai lenkillä puiston penkkiä/kaidetta vasten. Yläasennossa jännitä keskivartalo suoraksi paketiksi ja laskeudu hallitusti alas. Laskeutuessa muista tuoda koko vartalo suorassa linjassa alas, ei pelkästään ylävartaloa kippaamalla. Mitä alempana penkki tai kaide on, sitä haastavampi liike. Muista pitää katse alaspäin, jolloin niska pysyy luonnollisessa asennossa. Liike kehittää rintalihaksia, ojentajalihasta (hauiksen vastapari) sekä etummaisia sahalihaksia (osallistuvat lapaluiden ja olkanivelen liikkeisiin)

4. Hypyt
Missä vaan koska vaan, kunhan löytyy tarpeeksi huumoria! Jänisloikkia kyykystä voimalla ylös! Saa muodostaa burbeen halutessaan, mutta tähän leppoiseen hauskaan hyvän mielen treenin (naurattaa jo nämä kuvatkin) sopii paremmin jänisloikat.

Urheilua ei aina kannata ottaa niin tosissaan! Välillä on päiviä kun haluaa pusertaa itsestään kaiken irti vääntämällä rautaa ennennäkemättömästi salilla puuskuttaen, mutta toisinaan on päiviä kun treenin haluaa ottaa vapaammin ja vain hauskuutella. Meillä oli eilen virallinen ”lepopäivä” ja lähdin äitini kanssa Ruissaloon ikuistamaan aurinkoa kameralle ja olihan sielläkin pakko tehdä jotain päivän liikuntaenergian tyydyttämiseksi. Tämä treeni on koostettu hyvällä mielellä eikä sillä turhalla puurtamisella ja pakkomielteellä, jolla turhan moni kuntosalin ovesta astuu sisään. Tavoitteellisen puurtamisen sijaan repäiskää joskus, unohtakaa välillä kuntosali ja tehkää toisenlainen treeni vaikkapa ulkona! Eikä sen tarvitse olla edes treeni, voi lähteä ystävien kanssa pitämään hauskaa liikkumalla! Kunhan naurattaa ja tulee hyvä mieli!

Aurinkoista perjantaita ♥

Pauliina

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta