Liikunnan merkitys

Liikunnan merkitys, meinaan mulle. Oon aika paljon blogissa puhunut liikunnan merkityksestä yleensä. Sen ihmeellisestä voimasta hyvinvointiin, energisyyteen ja onnellisuuteen. Todistettu fakta kylläkin. Jos ette ole vielä kokeilleet, niin startatkaan nyt. Ei pelkästään tammikuun ajaksi, jolloin kuulutte ”uuden vuoden lupaajiin”, vaan koko loppu elämäksi. Pitkä projekti, eikä koskaan ole parempi aika aloittaa kuin nyt.
      Jos tosissaan aloitti kunnollisen muutoksen tammikuun ensimmäinen päivä ja vetää sen tunnollisesti koko tammikuun loppuun, huomaa varmasti jo kuukaudessa oman energiatason ja hyvän olon kohentuneen, vai oletteko eri mieltä? Ja tarkotan nyt ”tunnollisesti koko tammikuulla” sitä, että muistaa olla myös armollinen itselleen, se kun yleensä unohtuu ja liian usein tarttuu uudelleen siihen ruoskaan..

Liikunta merkitsee mulle:

Hyvää oloa
Vaikka kuinka väsyttäisi ja joskus jopa harmittaisi lähteä salille ja irtaantua lämpöviltin alta tuijottamasta sadatta jaksoa How I Met Your Motheria, niin kertaakaan en ole katunut. Mun mielestä on kerrassaan ihanaa liikkua niin täysillä että tulee hiki. Mun mielestä on ihanaa juosta ja kuunnella mun lempimusiikkia kuullokkeista ja hymyillä riemuidioottina kanssaliikkujien tuijottaessa, koska tuntuu että liitäisin siinä juoksumatolla, koska juoksu kulkee niin kevyesti. Mun mielestä on ihanaa, että mulla on sellanen tapa, kun vien toistot loppuun ja en jaksa enää yhtään enempää, niin mua alkaa naurattaa. Tässä kohtaa koulussa PT- ohjaajani kuvitteli että lisää painoa/toistoja koska tyttöä vielä naurattaa. Not, se on vaan mun tapa naurahtaa itselleni, koska olen niin uuvuksissa.
Treenin jälkeen on niin voittamattoman hyvä olo, että tuntuu kuin vois lentää. Kuin olisi jättänyt kaikki huolet ja murheet salille tai lenkkipolulle, eikä niitä enää ole. Tai ainakaan ne ei ketuta enää niin paljon että naama irtoaa.

Yhdessä olemista ja hauskanpitoa
Käydään kuntosalilla yhdessä poikaystävän kanssa, ja en tiedä parempaa. Treenata yhdessä, saada kaksinkertainen tsemppi ja toisen tietotaito liikkeistä, joita en itse välttämättä treeneissäni käytä. Vaihtelevuus on hauskaa! Niin kuntosalitreenissä kuin liikunnassa yleensä! Välillä keksitään kokeilla uusia lajeja, ja ollaankin haaveiltu viikottaisesta sulkapallovuorosta. Tulevana tiistaina olen menossa yhden parhaan ystäväni kanssa Salsa de Cuban tanssitunnille enkä malta odottaa! Rakastan latinolaista musiikkia, elän ja palan latinokulttuurille ja niille rytmeille. Tää tulee olemaan niin mun juttu!

Haasteita
Tykkään kokeilla uusia juttuja ja mitä haastavampi liike tai laji, sitä enemmän mun sitä on treenattava, koska munhan on pakko se oppia. Otan haasteet vastaan pienellä huumorilla ja välillä suurella päähänpinttymällä, joka ei hellitä ennen kuin homma on paketissa. Haasteet saavat minut kokeilemaan uusia lajeja ja tätä kautta oma kokemus karttuu, tieto lisääntyy ja innostus pysyy yllä. Haasteena ja haaveena joskus juosta täysipitkä maratoni ja pakko se on joskus toteuttaa. Liikunta on ilomme ja juoksu intohimomme.

Kehittymistä ja oppimista
Liikunnan alalla ei ole koskaan valmis. Uutta opittavaa löytyy kokoajan ja haluan pysyä ajanhermolla. Haluan kouluttaa itseäni ja olla asiantunteva ammatissani. Mielestäni on mielenkiintoista kokeilla ja ottaa selvää uusista ”trendi” jutuista tai suosituista lajeista maailmalla.

Vapautta
Kiitollisuutta ja nautintoa siitä, että voin liikkua. Mulla on kaksi tervettä jalkaa, ainakin toisinaan ja terve keho, joka mahdollistaa liikkumisen. Vapaus juosta ja iloita liikkeestä. Onnellisuus siitä, että mä kykenen juoksemaan lenkin, kävelemään tai loikkimaan matkani kuntosalille liikkumaan lisää. Vapauden tunne siitä, että kykenee liikuttamaan itseään. Kehon lisäksi siitä nauttii mieli ja poikaystävä kun toisinaan ilmaantuva stressi purkaantuu liikuntaan eikä häneen, haha.

Iloa
Onnea, iloa ja hymyä. Saan liikunnan avulla purkaa paineita tai stressiä. Koen onnistumisen tunteita. Saan mielihyvää suorituksistani ja siitä, että saan tehdä juuri sitä mistä pidän sekä nautin.

Mitä liikunta merkitsee teille? Tavoitteiden saavuttamista, eri lajien kokeilua vai jotain muuta?

Pauliina

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta