Kuumia latinorytmejä

Kuten aiemmassa postauksessa hehkutin, mä olen aina rakastanut latinolaisia tansseja, latinomusiikkia, latinokulttuuria, ruokaa ja mitä näitä nyt on. Toisinaan on jopa tuntunut, että olisin syntynyt ihan väärään maahan tämän keikkuvan ja musiikin tahtiin hytkyvän lantion ja olemukseni kanssa. Joskus joku on minun mielikseni jopa erehtynyt luulemaan, että mulla olisi joitain tummaa ja kuumaa latinoverta suonissani, mutta omaksi harmikseni ei kyllä ole. Supisuomalainen tulisella luonteella ja hetkuvilla lanteilla.
Me päästiin eilen illalla parhaan ystäväni kanssa osallistumaan SuperTreenien järjestämään Tanssilliseen iltaan Toyota AutoCenterillä. Illan aikana tanssittiin salsaa, reggaetonia ja muita kuubalaisia tansseja. Tanssiopettajanamme oli aivan mielettömän hauska ja mukaansatempaava Ramon Silverio Tanssikoulu Salsa de Cubasta. Jos muuten omaan lempparilajiin ei lattarit kuulu, niin lantio olisi lähtenyt liikkeelle jo pelkästään Ramonin eläytymisestä, aitoudesta ja intohimoisesta rakkaudesta tanssia kohtaan. Mun mielestä tanssiopettajan täytyy ehdottomasti olla innostava, hauska ja suhtautua tanssiin vähintään yhtä intohimoisesti kuin minä! Huumorilla maustettu tanssiopetus oli ihanaa ja tanssin lisäksi tuli kuuma nauraessa Ramonia, kun hän leikkisästi esitti meitä tönkköjä suomalaisia, jotka otamme tanssin aivan liian vakavasti ja lantio tuppaa liikkumaan liian kankeasti. Minusta ainakin välillä tuntuu että kuubalaisilta puuttuu joku nikama selkärangasta tai lantiosta, kun he liikkuvat niin äärettömän sulavasti.

Tunnelma oli iloinen ja kaikilla tuntui olevan hauskaa, mikä mun mielestä tanssitapahtumissa on kaikkein tärkeintä! Askeleet tai niiden koreograaffinen osaaminen ovat toissijaisia sen rinnalla kun eläytyy musiikkiin, tanssiin ja antaa palaa. Niin me ainakin ystäväni kanssa tehtiin. Tanssi-ilta oli meille molemmille ihan nyrkki silmään tähän kiireiseen viikkoon ja luovaa vaihtelua omaan treenaamiseen! Saimme jokainen mukaamme vielä lahjakortin ilmaiselle tanssitunnille Salsa de Cubaan, ja mehän Heinin kanssa ei meinattu pysyä housuissamme. Me tullaan käyttämään tämä mahdollisuus aivan varmasti pian! Suunnittelimme jo säännöllistä tanssituntia omaan treeniaikatauluun, vaikka tämä ei tunnu laisinkaan treeniltä vaan ainoastaan hauskanpidolta!
Onko joku teistä kokeillut kuubalaisia tansseja, mitä piditte? Löytyykö yhtä intohimoisia lattarifaneja kuin allekirjoittanut?

Mua vähän jännitti koko tilaisuus. En tiedä miksi, mutta jotenkin
jännitin, vaikka olin todella innoissani. Jännitys kuitenkin laukesi
samantien kun meidät otettiin Toyota AutoCenterillä vastaan kätellen ja
jokaisen kasvoilla oli lämmin hymy. Oltiin Heinin kanssa pähkäilty kaksi päivää vaatetusta. Jälkeenpäin ajateltuna tuntuu ihan urpolta. Niinkuin sillä nyt olisi mitään väliä mitä meillä on tanssiessa päällä. En taas muistanut miten me molemmat erkaannutaan tästä maailmasta kun lattarit alkaa soimaan. Tuskin muistin olemassa oloani, kun Enrique Iglesiaksen Bailandon espanjalaisversio pamahti soimaan, se oli menoa!
     

Tuntui kuin ensimmäisten minuuttien jälkeen joku olisi kääntänyt kelloa tunnilla eteenpäin ja tanssitunti oli
lopuillaan. Vaikka tanssiopetus loppui, mun mieli jatkoi menoaan
lattaritunnelmissa koko loppuillan, ei tälle hehkutukselle tule loppua
ollenkaan, niin s i i s t i ä se vaan oli! Tanssin jälkeen jakaannuimme noin 30 naisen joukkueeseen (missä kaikki miehet?)
ja meidät haastettiin pienimuotoiseen ja leikkimieliseen kilpailuun
joukkueidemme välillä. Päälle puettiin haalareita, ahtauduttiin 25
naisen voimin pieneen henkilöautoon, vedettiin parin metrin verran
citymaasturia ja arvuuttelimme Hybrid- auton latauspaikkaa. Osa
tehtävistä oli täysin meidän juttu, kun taas osa kaipaa pientä
harjoitusta. Tämän tytön Hybridi jäisi näillä taidoilla ainakin
lataamatta… Haha.

Mieleenpainuvan tanssitunnin ja hauskan kisailun jälkeen pääsimme tutustumaan Friendtexin tarjousmyyntiin ja saimme rauhassa nauttia tarjolla olevista herkuista. Ei voi sanoa, etteikö meitä olisi hemmoteltu kokonaisvaltaisesti koko illan aikana.

Meidän molempien mielestä ilta oli todella onnistunut! Saimme pienen hien pintaan ja mikä sen parempaa kuin treeni yhdistettynä lajiin, jota me molemmat intohimoisesti rakastamme. Miksi me tanssimme niin harvoin? Tätä täytyy ehdottomasti päästä harjoittelemaan useammin. Totesin omaksi vaikeudekseni pelkän ylävartalon heilutuksen. Mulla vaan väkisin lantio ja peppu lähtee liikkeelle, eikä sitä liikettä pysäytä edes Ramonin katse ja kommentti 150 ihmisen edessä että älä keinuta peppua vaan rintakehää. Sen jälkeenkin liikkui edelleen se peppu, minkäs sille mahtaa kun musiikki vie naista. Ainakin tässä on pieni haaste itselleni kehittyä tanssillisesti. Tanssissa ei voi koskaan olla tarpeeksi hyvä, vaikka joskus nuoruudessa sitä usein baarin tanssilattialla niin luulikin, haha.

Ilman tätä blogia ei varmaan tulisi ikuistettua kameraan näitä kaikkia ikimuistoisia tapahtumia tai muistoja. Todennäköisesti tästäkin illasta oisin kännykällä räpsäissyt muutaman kuvan Instagramiin ja siinä se olisi ollut. Mun mielestä on älyttömän hienoa, että tälläisia tapahtumia järjestetään ja ihmisten innostus on mahtava! Itse lattarirytmien kuumana hehkuttajana on upeeta, että muutkin ovat löytäneet tanssinhimon ja tanssihan on ihan loistava keino liikkua ja pitää hauskaa! Vaihtelevuutta ja monipuolisuutta löytyy äärettömiin ja jokainen löytää varmasti oman lempparinsa tuhansien tanssien joukosta. Mun mielestä on ihanaa heittäytyä uuteen tanssiin ja elää siinä hetkessä. Toivon todella ensi vuonna löytäväni itseni taas tästä mahtavasta ja inspiroivasta tanssi-illasta lantio keinahtelemassa. Sain tästä taas niin suuren energiapiikin talven kylmyyteen, että tällä hehkuvalla meiningillä jaksaa taas pikkupakkasissa kipristellä.
Kiitos SuperTreenit, Salsa de Cuba, Ramos Silverio ja Toyota AutoCenter.
Vamos a bailar!
Illalla luvassa blogissa lukija-arvonta, joten pysykää kuulolla, kaikki osallistumaan!

*postaus toteutettu yhteistyössä SuperTreenien kanssa

Pauliina

6 vastausta artikkeliin “Kuumia latinorytmejä”

 1. Voooi vitsi miten hyvä fiilis tästä tuli! Ja tanssikuume. Voin todella hyvin samaistua noihin kuvaamiisi tuntemuksiin tanssin aikana. Itse käyn tällä hetkellä pääosin bodyjam ja shbam-tunneilla, koska ne ovat helposti saatavilla omalla salilla. Reggaetonista tykkään tosi paljon, vaikka se onkin vaikeeta! Missään ei kyllä pääse sheikkaamaan kuin reggaetonissa 😛 Olen tuolla mainitsemallasi koululla joskus käynyt tunnilla. Alkoi haluttaa tanssimaan!!

  • Oi ihanaa Tiina! Loistavaa jos edes hiukan pystyin näytön kautta välittämään kuumaa tunnelmaa! Se oli kyllä niin sheikkaava että tuskin maltoin lopettaa illalla kotonakaan ollenkaan 😀 Haha. Oi että, omalla salilla ei ryhmäliikuntaa ole ollenkaan, joten niin kaipaisin tanssimista rinnalle. Tuo on huikeeta jos pääset nauttimaan noista tunneista omalla salilla, pääsee sheikkaamaan aina kun haluaa ja täysillä! Ja hei, kotona vaan musat soimaan ja lantio liikkeelle! 😀

 2. Aivan ihan tuollainen tempaus, olisi hauskaa osallistua itsekin vastaavaan 🙂 Kuvista välittyy todella hyvä fiilis!

  • Oli kyllä huikea ja opettaja osasi kyllä niin ottaa meidät kaikki haltuun ja fiilis oli katossa! 🙂 Kannattaa ehdottomasti osallistua jos joskus tälläinen siellä päässä järjestetään! Ja kiitos ihana Reetta, ihanaa jos tunnelma on välittynyt sinnekin! Jee! 🙂

 3. Hauskaa oli 😀 Suosittelen Salsa de Cuban tunteja. Loistava opetus ja aina aurinkoinen fiilis.

  Terv. Kathy

  • Hyvä ettei oltu ainoita! Koko AutoCenter oli kyllä täynnä hymyileviä naamoja että uskon muidenkin nauttineen! 😀 Okei, nyt täytyy ehdottomasti kokeilla kun suosituskin tuli!! Oon innoissani! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta