Sweating like a pig, feeling like a fox

Törmäsin eräs päivä Iltalehden sivuilla huikeaan juttuun, josta en voi olla sanomatta sanaakaan! Englannin urheiluvirasto on tehnyt This Girl Can -kampanjan kuntosalien tuomitsevaa ilmapiiriä pelkääville naisille ja mä en tästä kampanjasta voisi enempää olla samaa mieltä! Mun ammatilliset arvot ja uskomukset huutaa isoa Aamenta tälle kampanjalle ja koko idealle sekä näille uskomattoman rohkeille naisille, jotka ovat aitoina itsenään lähteneet tähän mukaan!
      Ihan liikaa salilla tuomitaan varsinkin naisten tai muodokkaiden naisten pukeutumista tai ylipäätään kuntosalille ilmestymistä. Ja suoraan sanottuna: Minkä he***tin takia? Kuntosalillehan tullaan liikkumaan, nauttimaan liikunnan riemusta, kohentamaan omaa terveyttä, hyvinvointia. Parantamaan omaa kuntoa ja kestävyyttä. Sinne tullaan haastamaan itsensä ja kokemaan onnistumisen riemuja. Mun mielestä on järkyttävän rohkeaa tulla kuntosalille rapakuntoisena, muodokkaana tai juuri niin höllyvänä, kuin onkaan. Kuntosalille ilmestyminen ei ole runway, eikä sinne tulla esiintymään ketään varten. Sinne tullaan oman itsensä vuoksi. Kuntosalille tullessa ei tarvitse todellakaan olla fitness-malli, hoikka tai lihasikas. Sinne ei tarvitse tulla missään muussa ulkomuodossa kuin siinä mitä on. Hoosianna-aaria näille upeille naisille ja jokaikiselle naiselle, joka uskaltaa tulla salille juuri sellaisena ja juuri sen kokoisena kuin on!

Mun mielestä tämä kampanja on aivan mieletön. Ja toivon että rohkaisee edes yhtä ihmistä lähtemään sinne kuntosalille juuri sellaisena kun on ja hikoilemaan, treenaamaan sekä nauttimaan täysillä! Jos edes yksi näin tekee, on koko kampanja onnistunut. Toivottavasti se yksi rohkaisee kaveria lähtemään ja siitä saataisiin huikea domino- efekti eikä kenenkään salitreenit, jumppatunnit, kävely- tai juoksulenkit tai uimahallissa pulahtaminen olisi enää tuomitsevasta ilmapiiristä kiinni. Mä olen aina vihannut nainen on aina naiselle susi- mentaliteettiä. Meidän tulisi enemmän pitää yhtä, eikä luoda sitä tuomitsevaa ilmapiiriä. Kuinka eufoorinen olo treenin tai jumpan jälkeen onkaan, mä en ainakaan halua että yksikään missaa sitä sen takia ettei uskalla tulla kuntosalille tuomitsemisen pelossa.
Nyt kaiken kokoiset peput ja pakarat ylös sohvalta ja liikkumaan, teillä ei ole mitään hävettävää. Ja jos ette mua usko, niin käykää vielä tsemppinostattajana katsomassa tuo lyhyen lyhyt musiikki video tästä.

kaikki kuvat This Girl Can– nettisivulta
Pauliina

2 vastausta artikkeliin “Sweating like a pig, feeling like a fox”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta