Kids gone wild

Mun liikkuminen on vuosien mittaan vaihtunut ryhmäliikuntatunneilta kuntosalille ja juokseminen on noussut lemppariksi ylitse muiden. Joskus lukiossa ryhmäliikunta oli ”se juttu” ja vähintään joka toinen kävi jumpassa koulun jälkeen. Sillon ei tiedetty eikä välitetty palautusjuomista yhtään mitään, koska niissä oli kaloreita, proteiinipatukoita oli kävellyt vastaan kaupan hyllyllä ehkä muutama, muttei mitään tähän päivään verrattuna kun prodepatukoita ja muuta tököttiä on tarjolla niin paljon, että vähemmästäkin sekoaa. Mikä siis on johtanut tämän päivän muutokseen, että minäkin kiinnostuin palautusjuomista, proteiinipatukoista, sheikeistä ja muista lisäravinteista? Koulutus ja oma kokemus.

Miksi siis juoda palautusjuomaa kovan treenin jälkeen? Koska elimistö vastaanottaa ravintoa parhaiten heti treenin jälkeen, parhaiten 30 minuutin kuluessa. Suurin osa saadusta ravinnosta menee suoraan lihaksiin. Jos
kroppa ei palaudu harjoittelusta, se hajottaa lihaksia saadakseen hiilihydraatteja. Hiilareita taas tarvitaan kohottamaan verensokeria, joka on laskenut treenin jälkeen. Jos saat proteiineja heti treenin jälkeen, kropan ei tarvitse käyttää proteiineja lihaksista ja kun taas hiilareita, palautuu veren insuliini taso, jota tarvitaan jaksamiseen. Hiilareiden ja proteiinin yhdistelmä
on paras vaihtoehto lihaskudoksen palauttamiseen treenin jälkeen.

Entä se painonpudotus, palkkareissahan on kaloreita. Lihassolut
kuluttavat paljon energiaa ja käyttävät rasvaa ja
hiilihydraatteja energianlähteenään treenin aikana. Jos palautumiseen ei kiinnitä huomiota, kroppasi käyttää lihasproteiinia muodostaakseen hiilihydraatteja ja tuloksena on pienemmät
lihakset. Pienemmät lihakset polttavat vähemmän rasvaa. Palautuminen on
siis tärkeää, jos halutaan polttaa paljon rasvaa. Ja ei hätää, isoja lihaksia tai bodaajan vartaloa ei kehitetä yhdessä yössä, joten naisetkin voivat taas hengittää. Pelkillä palautusjuomilla ei rakenneta isompaa ja mehevämpää hauista kuin naapurin sedällä.

Mitä tulee kokeilemaani Lidln Sportyfeel Recovery Vanillaan, niin yllätys oli positiivinen! Olen maistanut aiemmin useita vaniljan makuisia palkkareita ja voin omasta mielestäni sanoa tämän olevan paras maistamani! Maistui lähinnä vaniljavanukkaalta, mielestäni ei esanssinen, vaikka omani oli nautittaessa vielä lämmin!
Aerobisen sekä kuntosalitreenin aikana nauttimani Sportyfeel L-karnitiini karpalojuoma ei löytänyt tietä sydämeeni. Olen hieman kriittinen rasvanpolttojuomia kohtaan yleisesti, mutta suurimpana esteenä pääsyn minun treenivalikoimaani oli maku. Maku ei muistuttanut mielestäni karpaloa, vaan hapanta ensimakua ja hieman hassun makeaa jälkimakua. Juoma oli nautittaessa lämmintä, ei hyvä veto, mutta en usko maun paranevan kylmyydestä niin paljoa että mun makunystyrät ihastuisivat!
Sitten ne patukat… Kuvassa ylläoleva karpalon-punaviinimarjan- ja valkosuklaan makuinen Sportyfeel proteiinipatukka ei myöskään tulisesti ihastuttanut. Sisältö oli kyllä suloisen vaaleanpunainen, joka miellytti silmää, mutta ihan tällä perusteella en ehkä osta uudelleen. Maku oli esanssinen, enkä tiedä muistuttiko se mitään mainituista mauista. Patukoista olen ehkä tainnut löytää suosikkini! Ainakin tähän mennessä, joka ravintosisällöltään on myös paras noista kolmesta ostamastani patukasta. Jatkossa mun laukusta tulee aina silloin tällöin löytymään tuo Sportyfeel fine licorice proteiinipatukka! Ihan ehdoton ykkönen, eikä maistu lainkaan prodepatukalta, jolta suurin osa patukoista maistuu ja inhoan sitä makua! Pehmeä lakritsinen koostumus joka menee ihan täydestä karkista, eikä edes huomaa sen olevan proteiinipatukka. Mulla vaan on aina ongelmana prodepatukoiden kanssa, kun ne maistuvat liian hyvältä, niihin jää koukkuun ja niitä tulee ostettua liikaa. Se vie taas oman vieroitusaikansa, surunsa ja tuskansa, kun sellaisesta herkusta pääsee eroon..

Ja niin villiksi oon heittäytynyt, että tänään pienen väsymyksen iskiessä suostuin kokeilemaan poikaystäväni varastoista löytyvää Amino -jauhetta, joka on tarkoitettu ”nautittavaksi” ennen treeniä suorituskyvyn, intensiteetin ja fokuksen lisäämiseen. Jauhe sekoitettiin veteen, ja maistui MUSTIKALTA. Siis haloo nyt hei. Kuka haluaa juoda jotain esanssimustikan makuista litkua reilu puoli litraa.. Sellainen villi kortti se. Ei enää ikinä.

Pauliina

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta