¡Viva tortillas!

Meille helppo, monipuolinen ja värikäs herkku on tortillat! Helppo valmistaa, koota ja nauttia. Pohjana meillä tällä kertaa oli tarjoushaukkojen noukkimat vehnätortillat, mutta valmispohjia löytyy myös täysjyväpohjina, joita yleensä käytämme! Paljon on myös liikkunut huhuja jäävuorisalaatin lehdestä käärittyyn tortillaan, eli se lehti toimii vehnälettuna! Ravitsemuksellisesti ehkä parempi vaihtoehto, kuin tämä valmis venhnäinen lettu, mutta kukapa estää valmistamasta omaa pohjaa! Vaikka ruisjauhoista tai täysjyvävehnäjauhoista. Myös keliaakikoille sopiva maissijauho sopii valmistukseen loistavasti. Itse en vielä ole kertaakaan kokeillut pohjia itse valmistaa, mutta täytyypä laittaa jauhopeukalot hommiin ja katsoa mitä muovailuvahaa siitä saadaan aikaiseksi.

Täytteinä meillä toimii vaihtelevasti jauheliha ja broileri, värikkäät kasvikset ja vihannekset sekä erilaiset kastikkeet ja muut sötkötit. Fiiliksen mukaan hyllyiltä tarttuu mukaan vaihtelevasti mitä mielen tekee ja siinähän tortillojen loisto piileekin! Niihin voi heittää sisään melkein mitä vain. Kääriä sellaisenaan, tai säväyttää uunin kautta. Olemme kokeilleet myös ruokaisampaa versiota parsakaalin, kukkakaalin, porkkanan, pavun ja herneen voimin, joka sopii suurempaan suden nälkään!

Itse pystyy valmistamaan myös kevyen kastikkeen kermaviilistä salsan lisäksi! Esimerkiksi raikas tsatsiki -kastikkeen ohje löytyy täältä. Täytevaihtoehtoja on loputtomiin ja juuri niillä saa pelattua sisällön kevyeksi ja terveelliseksi tai viikonlopun herkkuruoaksi.

Tuleeko teillä paljon tehtyä tortilloja? Omalla pohjalla vai valmiilla? Millaiset täytteet ovat pääseet suosikeiksi? Saa mielellään vinkata jotain uusia jännittäviä vaihtoehtoja!

Ja hip hop hernerokka, muistakaas vielä ystävänpäivään asti käynnissä oleva arvonta SuperTreenit 2015 lipuista (arvotaan 2kpl), joten vielä ehtii osallistumaan! Tänne siis!

Pauliina

2 vastausta artikkeliin “¡Viva tortillas!”

  1. Meillä tortillat on usein viikonlopun herkkuruokaa! Ja tästä tulikin mieleen, että ei ollakaan pitkään aikaan tehty, ehkä tulevana viikonloppuna 🙂 Parasta on jos tekee itse salsan ja guacamolen, mutta yleensä olen laiska ja ostan kaupan valmiin salsan. Täytteeksi pitää yleensä saada jauhelihaa, kasviksia, juustoraastetta ja kermaviilikastiketta, nam 😉

    • Ei vitsi en ole kyllä kokeillut kertaakaan vielä tehdä itse guacamolea, pitänee kokeilla! Meillä aika samanlaiset sisällöstä, ja niin helppoa kun voi mennä fiiliksen mukaan ja täyttää omilla lemppareilla! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta