Raakasuklaarakkaus

Kauan se kesti, meinaan raakasuklaan kokeilu. Kadun tätä kokeilua kovasti, sillä mä olen niin päättömästi rakastunut raakasuklaaseen, että nyt ollaan hypätty karuselliin, joka ei pysähdy. Ollaan pitkään poikaystävän kanssa mietitty, että olisi aika kokeilla raakasuklaata, kun sitä kaikkialla mainostetaan ja hehkutetaan. Nyt se on tehty ja kokeiltu. Ja syöty.

Mitä se siis on?
Raakasuklaa on suklaata, joka valmistetaan puhtaista, alkuperäisistä ja prosessoimattomista raaka-aineista. Valmistuksessa suklaata ei kuumenneta missään vaiheessa, jolloin arvokkaat ainesosat; entsyymit, vitamiinit ja fytoravinteet säilyvät, jotka yleensä tuhoutuvat korkeiden valmistuslämpötilojen ja prosessoinnin yhteydessä. Raakasuklaan valmistuksessa käytetään puhtaita superfoodeja, joiden avulla raakasuklaaseen saadaan alkuperäisen ja herkullisen maun lisäksi tiivistettyä enemmän kehollemme tarpeellisia ravintoaineita kuten vitamiineja, mineraaleja, aminohappoja ja antioksidantteja.

Mitä eroa on raakasuklaalla ja ”tavallisella” suklaalla?
Käytännössä kaikki ”tavallinen” suklaa, myös tumma suklaa on prosessoitu korkeissa lämpötiloissa, mikä heikentää suklaan ravinnepitoisuutta merkittävästi. Raaka kaakao sisältää 1200 eri yhdistettä ja sitä kuumennettaessa menetetään suuri määrä arvokkaita ravinteita.
Tavallista suklaata tehtäessä raaka kaakao kuumennetaan 120-130 asteeseen ja siihen lisätään muun muassa maitojauhetta, lisä-aineita, valkaistua sokeria ja lesitiiniä. Tällöin alkuperäisen raaka-aineen luonne ja ominaisuudet kääntyvät täysin päälaelleen, emmekä voi puhua enää samasta ruoka-aineesta tai terveyshyödyistä, joita alkuperäisessä muodossa nautittu raaka kaakao tarjoaa.

Me ajateltiin päästä helpolla ensimmäisellä kerralla ja ostimme CocoVin Raakasuklaa -valmistuspaketin, joka sisältää kaikki tarvittavat tuotteet yhdessä samassa boksissa. Kuinka kätevää! Ei tarvitse metsästää kaikkia arvokkaita tuotteita erikseen, vaan voi aloittaa helposti ja hauskasti yhden paketin kanssa. Bokseja löytyy monelta eri valmistajalta ja hinta heiluu siinä 20-30€ välillä. Suklaa oli helppo ja nopea valmistaa ja tämäkin hätähousu malttoi odottaa jääkaapissa hyytyvää lopputulosta, joten paljon aikaa tämän herkun valmistukseen ei kulu! 

Olen tosi huono arvioimaan mittoja, mutta karkeasti veikattuna paketin sisällöstä tulee reilu suklaalevyllinen herkkua. Me laitettiin massa sydänmuotteihin, ja loppuosa valmistuspaketin mukana tulleisiin pilleripurkin näkösiin kuppeihin. Eli riittävästi herkkua tuosta tuli, vaikka häpeäksi pakko myöntää kaiken hävinneen parempiin suihin liian nopeasti. Rehellisyyden nimissä pakko todeta ettei poikaystäväni lämmennyt tälle terveysherkulle lainkaan, joten vedin kaiken suklaan omaan pötsiini. Way to go, haha.


Vaikka tämä raakasuklaa onkin mielestäni paljon parempi vaihtoehto, kuin ”tavallinen” prosessoitu suklaa, on tämäkin kookosöljyn ja kaakaon vuoksi hyvin energiapitoista. Tätäkään herkkua ei siis voi tonni kaupalla vetää ja laittaa kaikkea terveellisyyden piikkiin, sillä kaloreita näistäkin herkkupaloista tulee. Valitettavasti. Mutta eihän herkku olisi enää herkku, jos sitä voisi joka päivä syödä? Onneksi tämä herkku on arvokasta ostettavaa niin ei ehkä tule ihan joka päivä kiikutettua kaupasta kotiin.. Mutta joku kerta kokeiltava uudestaan ja lisättävä joukkoon pähkinöitä, marjoja tai jotain muuta pientä mukavaa ja testata minkälaisella reseptillä se oma lemppari syntyy. Niinkuin tämä ei olisi ollut jo tarpeeksi hyvää…hihi.


Oletteko te kokeilleet raakasuklaata? Mitä mieltä siitä olette? Yhdyttekö poikaystäväni kastiin ettei voita tavallista suklaata vai oletteko mun kanssa intohimoisesti rakastuneita? Kertokaa!

Pauliina

4 vastausta artikkeliin “Raakasuklaarakkaus”

  1. En ole vieläkään raakasuklaata kokeillut tehdä, enkä maistanutkaan. Pitäisi ehdottomasti kokeilla! Silti mulla on vähän sellainen fiilis että se ei sitä tavallista suklaata voita.. 😉

    • Kannattaa kokeilla! Ja jos tykkää tummasta suklaasta, tykkää tästä! 🙂 Haha, veikkaan että useampi on edelleen tavallisen kannattaja, mutta mun kelkka kääntyi 😀

  2. itse olen tehnyt erilaisia versioita raakasuklaasta. Ehdoton lemppari on pähkinäsuklaa! 🙂
    Ihania nuo sun sydän suklaat 🙂

    • Kuullostaa ihanalta! Pitää ehdottomasti ostaa irralliset tuotteet itsekin niin saa varmasti sekoiteltua enemmän ja löytää omia lemppareita! Pähkinä laitetaan ehdottomasti kokeiluun! 🙂 Kiitos, se on jääpalamuotti, mutta käy tälläiseen myös loistavasti ♡

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta