Viikonlopun hauska herkku

Mä intoudun aina hetken mielijohteesta kokeilemaan kaikkea uutta. On mielestäni mielenkiintoista päästä sötköttämään uusia juttuja ja kokeilemaan mitä uusista resepteistä kehkeytyy ja pääsevätkö ne uusien lemppareiden joukkoon.
Kaksi edellistä viikkoa ovat olleet niin hektistä menoa paikasta toiseen, että perjantain kolahtaessa kalenteriin lähes liikutuin onnesta. Aivan rättipoikki päivällisen jälkeen silti innostus iski ja herkkuhammasta kolotti. Olin aiemmin nähnyt tämän reseptin jossain lehdessä ja nyt viimein se pääsi mun koekeittiöön!

Kyseessä erittäin nopea, helppo ja vaivaton herkku, jossa aineet sekoitetaan keskenään, pyöritellään palloiksi ja laitetaan pakastimeen jähmettymään. Tadaa, pakkasen kylmyydestä eteesi ilmestyy suklainen pieni herkku, joka vie pienen makeannälän mennessään!
Mä käytin pakastettua banaania (koska piti kokeilla sorbetin tekemistä), mutta ihan tavallinen huoneenlämpöinenkin käy ja saattaa olla huomattavasti helpompi murskata mössöksi. Tähän hommaan soveltuu ne täysin ruskistuneet ja mustuneet banaanit, joita kukaan ei halua enää syödä. Nuo yksilöt on helpoin saada mössöksi ja ovat kaikkein makeimpia.

Ihan hirveen siistiä puuhaa tuo pallojen pyörittely ei ollut, mutta nopeaa kylläkin. Pikkupalloissa on noin 26kcal per yksilö, joten mitään kaloripommeja nämä eivät ole!
Poikaystävän mielestä liian makeita ja äitini ei saanut näistä ”mitään irti”. Eli jakaa mielipiteitä. Mun mielestä ihan mielettömän hyvä herkku, kun jotain makeaa tekee mieli, vaikka mä olen karkkimonsteri pahimmasta päästä!

Palluroiden ei kannata antaa yöpyä pakastimessa, sillä silloin ne eivät maistu miltään. Mä tein sen virheen ja ehkä juuri tästä syystä äitini makuaistit eivät räjähtäneet onnesta tätä mutustellessaan. Pakastimessa kannattaa siis jäähdyttää kiinteään muotoon ja sen jälkeen siirtää parempiin suihin tai jääkaappiin odottamaan h-hetkeä. Aion taatusti tehdä näitä uudelleen! Näihin voi keksiä sisälle vaikka mitä, maapähkinävoita on ainakin ehdottomasti kokeiltava! Ja steviankin voi halutessaan korvata hunajalla, mikäli kotoa ei steviaa löydy. Ja voi makeutuksen jättää vaikka kokonaan, koska ruskistunut banaani on hyvin sokeripitoinen ja makea, ettei tule sitten liian äklömakeaa, vaikka sen jälkeen ei kyllä sitten ainakaan enää tee mieli karkkia.

Mulla on suunnitteilla kirjoittaa tänne myös Frozen Yoghurtin ohjetta kotikonstein ja ilman jäätelökonetta, jos olette kiinnostuneet. Mitä pidätte näistä pienistä resepteistä aina silloin tällöin?

Herkullista viikonloppua hemmot  ♥

psst. Muistathan käydä esittämässä kysymyksesi liikunnasta, terveydestä, hyvinvoinnista tai mitä mieleen juolahtaakin TÄÄLLÄ. Loistavia kysymyksiä jo tullut, lisää kaivataan. Joten hyödyntäkää tilaisuus itseänne varten!

Pauliina

2 vastausta artikkeliin “Viikonlopun hauska herkku”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta