Liikettä arkeen

Mua pyydettiin mukaan liikunnalliseen kampanjaan, jossa tarkoituksena on edistää lasten ja perheiden aktiivisuutta sekä hyvinvointia. Lähdin mukaan todella mielelläni, sillä jo koulutus vaiheessa meille kerrottiin että yli puolet lapsista liikkuu terveytensä kannalta liian vähän ja jopa päiväkodeissa liikutaan liian vähäisesti. Meillä kotona riittää ainakin niin paljon virtaa ja energiaa, että liikkuminen on meille perus arkijuttu, jossa lapsi saa toteuttaa itseään, leikkiä, liikkua ja vanhempien mieliksi hiukan myös väsyttää itseään mielekkään liikunnan parissa, jotta uni tulisi paremmin.
Meillä lapsen liikunta ei tarkoita tietenkään samaa asiaa, jota poikaystäväni kanssa harrastetaan, emmekä raahaa lasta salille mukaan, vaan kulutamme paljon aikaa ulkona temmeltäen ja tutkien. Lapsi on 4- vuotias tutkija, jonka mielenkiintoa ja uteliaisuutta ei tyydytä mikään. Aina löytyy uusia paikkoja joihin kiivetä tai kasoja joita tonkia. Liikuntaa tapahtuu juoksun, pallopelien ja muun temmellyksen kautta; sellaisen, jonka lapsi kokee itselleen mielekkääksi.

Kampanjan tarkoituksena on herättää vanhemmat lisäämään lapsensa päivittäistä liikkumista ja kannustaa heitä liikkumaan. Meidän perheessä liikunta tapahtuu arkipäivän juttujen lomassa ja haluan itsekin korostaa lapselleni liikunnan riemua lapsen keinoin. Mielestäni itsekin liikunnallisena ihmisenä ja liikunnan ammattilaisena on tärkeää korostaa myös lapselleni terveellistä elämäntapaa, jotta hän oppii arvostamaan sitä myös aikuisena. Lapsi kasvattaa myös omaa itsevarmuuttaan kokemusten ja onnistumisten avulla, joten on vanhempana hienoa seurata miten lapseni riemuitsee onnistumisistaan liikunnan merkeissä.

Mun mielestä on upeaa että tämä työryhmä tekee tästä valtakunnallisen kampajan, josta löytää vinkkejä, neuvoja sekä informaatiota lasten ja perheiden liikunnasta! Alle olen kopioinut Liikettä arkeen -kotisivuilta kampanjapäällikön mietteitä kampanjasta. Tyhjentävää, mukaansatempaavaa ja yhdistyy täysin omien arvojeni kanssa, joita haluan lapselleni myös eteenpäin viestittää.

Lapsi on terve kun se liikkuu ja liikkuva lapsi liikkuu todennäköisemmin
myös aikuisena. Silti suomalaislasten kunto ja liikuntamäärät ovat
laskeneet. Unelmamme on muuttaa lapsiperheiden toimintakulttuuria
Suomessa osallistavammaksi ja aktiivisemmaksi. Haluamme lisätä lasten ja
perheiden arkiliikuntaa ja -aktiivisuutta, edistää perheiden yhteistä
aikaa ja tuoda tietoon liikkumisen, ravinnon ja yhdessä vietetyn ajan
merkitystä lapsen kasvuun ja kehitykseen. Haluamme auttaa vanhempia ja
lapsia löytämään liikkumisen ilon sekä huomaamaan, kuinka perheen
yhteiset aktiviteetit helpottavat myös arjen sujuvuutta. Mutta miten se
onnistuu? Me uskomme, että tämän kampanjan avulla.

Luomme
kampanjan lasten ja perheiden liikunnan lisäämiseksi ja
kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin edistämiseksi. Järjestämme tapahtumia,
some-haasteita ja kuvakilpailuja, jaamme tutkittua tietoa liikkumisen ja
terveellisen ravitsemuksen merkityksestä sekä käytännön vinkkejä
helppoon yhdessä liikkumiseen arjessa. Tuotamme säännöllisesti uutta
materiaalia ja kannustamme kaikkia perheitä mukaan tärkeän sanoman
levittämiseen. Toivomme perheiden inspiroivan ja innostavan toisiaan
liikkumaan omilla esimerkeillään, vinkeillään ja tarinoillaan.

Meidän
missiomme on vaikuttaa aidosti suomalaiseen liikuntakulttuuriin ja
edesauttaa liikunnallisemman ja terveemmän sukupolven kehittymistä.
Haluamme osoittaa, kuinka helpoilla ja yksinkertaisilla teoilla arjesta
voi saada sujuvampaa samalla lasten hyvinvointia ja terveyttä edistäen.

Kampanjan
taustalla toimii muun muassa neljä äitiä, lasten liikunnan ohjaaja ja
tuleva lastentarhanopettaja. Meille lasten ja perheiden
kokonaisvaltainen hyvinvointi ovat ensisijaisen tärkeitä teemoja. Yli
puolet lapsista liikkuvat terveytensä kannalta liian vähän, joten
vanhemmat on saatava heräämään!

Lähde mukaamme luomaan parempaa ja aktiivisempaa tulevaisuutta!
– Laura Hotari, kampanjapäällikkö

Kun arvostaa lapsensa terveyttä ja haluaa hänelle mahdollisimman terveen ja hyvinvoivan tulevaisuuden, kannattaa osallistua tähän kampanjaan ja tulla tukemaan oman jälkipolven liikuntaa; terveyden vuoksi! Mä olen ainakin valmis tekemään kaikkeni, jotta lapsellani olisi mahdollisiman terve elämä ja hän voisi hyvin Liikunta ja ravitsemus ovat suurimmat vaikuttajat tässä, joten tulkaa tekin mukaan!
Lisätietoja hienosta kampanjasta löydät: Liikettä arkeen -kotisvuilta 
Kampanjan Facebook sivuilta täältä 
ja Instagram -tilin täältä 
Kampanjan Instagramissa ja Facebookissa menossa myös kilpailu, jossa pitää kertoa miten teidän perhe liikkuu ja jakaa se hästägillä Instagramiin tai julkaista Facebookiin, luovin tapa palkitaan!
Pauliina

2 vastausta artikkeliin “Liikettä arkeen”

  1. Mun mielestä lapsilla voi ihan hyvin olla esim. telkkarin katsominen minimoitu niin oppii leikkimään! Ja ulkona sallivasti rajojen testailua, ettei muututa aroiksi ja motoriset taidot jäävät laahaamaan perässä. Liikuntaa voi harrastaa muutenkin kuin harrastuksissa 🙂 Tuo puulavakasa näyttää oivalliselta seikkailumaastolta!

    Fressillä (jonne nyt liityin ja olin tänään ekaa kertaa treenaamassa – jeeeee!!!) oli kans viikkohaasteena arkiliikunta näin osuvasti 🙂

    • Ihan totta! Ja telkkarista tulee lastenohjelmien välissäkin ihme ohjelmia, joita lasten ei kuuluisi edes nähdä! Tuo puulava oli yksi niistä suurimmista kiinnostuksen kohteista temppuilla tottakai! 😀 Pallon peluu jää, kun on jotain jännittävämpää.

      Toivottavasti tulet viihtymään Fressissä ja saat pidettyä innon päällä, siitä se lähtee, JEE! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta