Raakapuurorakkaus

”Sä rakastut aika helposti.” Laukoi mun poikaystävä tänään aamulla, kun hehkutin mun uusimman rakkauden täydellisyyttä. Raakapuuron. Mut todellakin on helppo saada rakastumaan jos kyse on ruoasta. Ja varsinkin jostain näin herkusta, että voisin elää pelkällä raakapuurolla nykyään.

Olen kuullut niin eriäviä mielipiteitä tästä tuotoksesta, että olihan sitä pakko kokeilla! Yllätyksekseni se ei sulattanut toisen puoliskoni sydäntä, mutta vei multa sielun. Siis aivan tajuttoman hyvää!

Mä inhoan kuumaa ruokaa, koska mun koko suu on aina ihan liekeissä. En tiedä hotkinko sitä menemään kuin lapsi, joka ei ymmärrä vai mistä on kyse. Mielelläni annan ruokani jäähtyä miltei kylmäksi, jotta se maistuu ruokaillessa joltain muultakin kuin kuumalta. ”Sun ruoka jäähtyy” -lausetta mulle ei mun kaiken muun hääräämisen vuoksi enää huudella, vaan jokainen jo tietää, että syön ruokani mielummin viileänä, kun kuumana, jonka jälkeen syöksen lieskoja tunnin.
      Elämän suuria kriisejä, joihin olen löytänyt ratkaisun. Tämän suloisen makunautinnon voi tehdä illalla valmiiksi jääkaappiin ja siellä se odottaa aamulla kun nälkä on jo suuri. Saan suoraan tarttua lusikkaan, eikä tarvitse puhallella kun ulkosoihtua, jotta yksi lusikallinen olisi edes nieltävää. Ihan täydellistä!

Olen itse käyttänyt alpro soyan kookosjuomaa, mutta sen voi korvata mantelijuomalla tai vaikkapa rasvattomalla maidolla, jos kumpikaan ei nappaa. Eilisen puuroni tein rasvattomaan maitoon, joten kokeiltu – toimii! Käytössä mulla oli myös maustamaton ja rasvaton jogurtti, Fazerin Alku Sadonkorjuu -puuro ja hunaja. Marjoja oon kokeillut vaihtelevasti ja nyt tarjoushaukkoina napattiin tuoreita mansikoita kauppareissulta mukaan, joten ne kesäherkut odottavat minua huomisaamuna.
Summa summarum: on niiiiiin helppoo olla onnellinen. Enjoy the little things.

Oletteko te jo kokeilleet raakapuuroa? Minkälaisilla resepteillä? Pidittekö? Miten kuuma ruoka, uppoaako, vai onko sielunkumppaneita?

pppssst. Muistakaahan käydä kurkkaamassa myös mun uusi blogi Turun Sanomien Hyvinvointi -sivustolla. Suoraan blogiini pääset tästä.

Pauliina

2 vastausta artikkeliin “Raakapuurorakkaus”

  1. Kandee kokeilla jugun tilalla myös rahkaa ja sit maapähkinävoita kaveriks ja paljon siemeniä ja niitä marjoja, nam! Banaanikin on huippu. Mutta jaan niin ton sun rakkauden!

    • Maapähkinävoi on ollut toisinaan myös ahkerassa käytössä! Nyt oon hiukan luopunu siitä 😀 Pakko kyllä kokeilla tuotakin, niin herkulta kuullostaa!!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta