Sadepäivän iloja

Jollain hullunkurisella tavalla mä tykkään sateesta. En silloin, kun se pilaa treenisuunnitelmat, tai kun olen ensimmäisellä kilometrillä 20km lenkkiä ja vettä tulee kuin sieltä kuuluisasta hanurista, mutta kotona neljän seinän sisällä, yes, mä tykkään sateesta. Silloin on ainakin hyvä syy istuutua koneen ääreen ja tehdä töitä, ainakin niitä, jotka tuppaavat aurinkoisina päivinä jäämään hieman taka-alalle..

Tänään mun oli aamulla tarkoitus mennä asiakkaan kanssa vetämään ulkotreenit, mutta kaatosateen iskiessä kylmästi niskaan, päätettiin asiakkaan toiveesta suunnata sisätiloihin. Joskus suostuttelen asiakkaan ja jopa itseni treenaamaan sateeseen. Siinä on sellaista tietynlaista Rocky Balboa -tyyppistä taistelumeininkiä, eikö?

Omalla sohvalla, pakarat tiiviisti liimautuneina sohvannurkkaan, lämmin kahvikuppi kädessä ja Saharan autiomaan kuumuuteen verrattavissa oleva iänikuinen läppärini sylissä huutaa hoosiannaa. Koska olisi oikea aika vaihtaa uuteen?

Odottaako, että vanha rouva heittää lusikan lopullisesti nurkkaan vai antaa armon aikaa ja tuntuva eläke ja vaihtaa nyt jo uuteen? Voi kun voisikin vaan astella Giganttiin ja päättää koneista kauneimman ja tehokkaimman, astella kassalle ja leveä hymy naamalla onnellisesti kotiin, uutta postausta tekemään. Jos vain lompakkoni olisi ihan pikkaisen (tai enemmänkin) paksumpi…

Sadepäivän iloja on…
…kuumottava, suorastaan tulinen kone sylissä naputtaa töitä. Ei ainakaan tule kylmä.
…nukkua pitkään jos mahdollista ja tiirailla sadetta lämpimän peiton alta.
…nuuskia sateen raikastamaa ilmaa parvekkeelta, jos ulos astuminen on liian pelottavaa.
…lounastauko yksin. (Miten tämä voi kenenkään mielestä olla kivaa? -Kehtaa syödä muovipurnukasta suoraan)
…uudelleen ja uudelleen mikrossa lämmitettävä kahvi, koska työt vievät mukanaan ja kahvi jää poikkeuksetta aina kuppiin.

Ottakaa näistäkin päivistä kaikki ilo irti! Tuskaisen ihanaa kuumuutta saadaan (toivottavasti) vielä voivotella, vaikka mä olen täysin kesänlapsi ja mitä kuumempi – sen parempi. Joten voivottelua ei mun suusta tulla kuulemaan, riemunkiljaisuja ja voihkaisuja kylläkin!

ppst.. Tänään tai viimeistään huomenna blogiin tulossa juttua siitä, mikä on terveellistä?

Pauliina

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta