AAMUFLOW

Follow my blog with Bloglovin

Aamu, mikä ihana tekosyy pysyä sängyssä hieman kauemmin. Ihailla aamuaurinkoa, roudata romanttisessa mielessä kahvi sänkyyn ja pysytellä lämpimän peiton syleilyssä hetki kauemmin. Todellisuudessa olet itse noussut keittämään sen kahvin, takana erittäin huonosti nukuttu yö, päätä särkee, ketuttaa ja ulkona sataa vettä saavista kaatamalla. Maanantai on useimmille se kuokkavieras, jota ei todellakaan kutsuttu juhliin, mutta se tuli väkisin.

Mä lähdin torstaina rankan viikon päätteeksi Helsinkiin rentoutumaan ja tulin takaisin kaksi kertaa uupuneempana. Seura vei voimat, mutta hetkeäkään en vaihtaisi. Kai jossain Helsingin vilinässä olisi voinut viilettää, mutta ei haluttu haaskata hetkeäkään naurua, väsynyttä huumoria, iloa, loistavaa seuraa ja sitä jälleennäkemisen riemua, joten päätettiin jäädä vaan kotiin, eikä mennä minnekään törmäilee ihmisiin.

Heräämisestä johtuen olen aina inhonnut aamuja. Vuosien varrella ja kai tämän vanhuuden viisastamana olen oppinut nauttimaan aamuista. Sehän on täysin uuden päivän alku. Huomiseen voi aina vaikuttaa ja tehdä siitä juuri sellaisen kuin itse haluaa, nyt millon vaan. Aamustahan se päivä alkaa ja sen voi aloittaa päättämällä, että tästä tulee hyvä päivä tai mutisemalla mitä kakkaa sieltä taivaalta taas tuleekaan alas. Mä haluan oppia ensimmäisen.

Useasti harmittavat asiat tuntuvat miljoona kertaa suuremmilta illalla väsyneenä. Tai mun kaltaisella luonteella maailmanlopulta. Sama ”hyvien ideoiden” kanssa. Välillä luulen itseäni Einsteiniksi, kunnes aamulla tajuan idean olleen kuollut jo syntyessään. Aamulla ideoita tai harmituksia tarkastellessa homma saa päivänvalon ja sen tarvittavan todellisuuden. Hieman vähemmän spontaani ihminen nukkuu yön yli suurimpia päätöksiä tehdessä, minä taas menen yleensä täyttä häkää, oli kello mitä tahansa. Kai se on sitä hetkessä ja siinä flowssa elämistä, jota haluan viljellä. Jos kaikkea miettii, pohtii ja funtsii, niin se tilanne lipuu ohi, eikä toista tule.

Harvemmin aamuisin saan istua sängyssä ihan rauhassa, pohtia syntyjä syviä ja kerätä sitä aamuflowta. Mun aamuflow on sellainen, että tunnen itseni voittamattomaksi Beatrix Kiddoksi tai vähintään jonkun luokan supernaiseksi, jota ei molempien jalkojen murtuminenkaan estä juoksemasta kilometritolkulla. Aamuflowssa kertaan eilisen illan ideoita, päähänpistoja ja lukkoon lyötyjä haasteita miettien miten niistä selviän. Aamulla voi fiilistellä eilistä iltaa ja olla onnellinen uudesta päivästä. Pohtia mitä kivaa sitä tänään tekisi, mitä uusia treenejä kehittäisi, mistä kirjottaisi, ketä naurattaisi tai tarttuisiko siihen samaan spontaaniin ideaan kuin eilisiltana ja päättää lähteä siltä istumalta 400km päähän valokuvattavaksi ihan tuosta vaan, just for fun.

Mä en koskaan ole ollut varsinainen aamuihminen. En ole se, joka pongahtaa ylös ilman torkutusta. En ole se, joka riemuitsee aikaisin heräämisestä, enkä se, joka menee nukkumaan ajoissa vain siksi, että voisi jo herätä. Mä rakastan aamuja uusien mahdollisuuksien vuoksi, uusien seikkailujen ja tapahtumien vuoksi. Jostain syystä mua ei enää nukuta, vaan mietin, että eiliseen ei voi enää vaikuttaa, mutta tästä päivästä voi tehdä juuri sellaisen kun haluaa ja sen voi aloittaa nyt heti.

Löytyykö ruudun toiselta puolelta aamuvirkkuja vai torkuttajia? Ajatteletteko aamulla, että ei hemmetti kun on taas aamu ja pitää nousta vai tuleeko mieleen ajatus uudesta hienosta päivästä?

 

Pauliina

6 vastausta artikkeliin “AAMUFLOW”

    • Hihii, kiitos muru ♥ Malli ei kauaa jaksanut mun kuvailuja, mutta onneks järkkäri on nopee 😉

  1. Sen jälkeen kun vähensin sokerinkäytön minimiin, olen alkanut olla koko ajan enemmän aamuihminen. Paitsi työaamuina, kun kello soi 5.20. Yök 😀

    • Tuo on kyllä Ansku totta! Vähemmän sokerin käyttö vaikuttaa mulla myös voimakkaasti vireystilaan, mutta tuo 5.20 herätys ei saisi reippaasti ylös koskaan 😀 Oot kyllä aika sissi!

    • Hihii, kiitos mummi ♡ B ei kauheesti kuvailusta innostunut, mutta muutama onnistunut kuva sentään saatiin 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta