Nopein tapa laihduttaa

Kun Googleen kirjoittaa sanan ”nopein”, ehdottaa se ensimmäisenä jatkoksi ”tapa laihduttaa”. Olin etsimässä jotain ihan muuta, kuin nopeinta laihdutustapaa, mutta hurahdin sivustoon tunniksi, unohtaen alkuperäisen etsintäkohteeni totaalisesti.

Sivulta aukeaa kymmeniä erilaisia keskustelupalstoja, joilla jaetaan jopa sairaita vinkkejä laihduttaa mahdollisimman paljon, mahdollisimman lyhyessä ajassa. Osa haluaa laihtua kahdessa viikossa 10kg ja osa on neljässä viikossa jo laihtunut reilu 10kg ja janoaa enemmän. Kiloista nopeasti eroon haluaville ehdotetaan paastoa, syömättömyyttä, ulostuslääkkeitä ja 10 litraa vettä päivässä. Keskustelupalstoilla on myös monia teini-ikäisiä, jopa lapsia, jotka anelevat nopeita ja mahdollisimman tehokkaita tapoja laihduttaa pienessä ajassa hurjia määriä. Mä en pysty ymmärtämään tätä.

Jossain artikkelissa oli tutkittu, että karppaus on nopein tapa laihtua puolen vuoden aikana, mutta kun tuloksia vertailtiin vuoden ajalta, dieeteillä ei ollut enää eroa. Kuten monesti todettu, jokin yksi ruoka-aine ei lihota eikä laihduta. Laihtumisessa on kyse ainoastaan siitä, että kulutettu energiamäärä on suurempaa kuin saatu energiamäärä.

Pitkäaikaiset lukijani tietävät, että mä kannustan painonpudotukseen terveyden ehdoilla. En ikinä kannusta ketään vetämään vettä litratolkulla, syömään pumpulia, juoksemaan veren maku suussa tai näännyttämään itseään, missään tilanteessa. Eikö jossain kohtaa oma järki huuda haloo, jos vetää ulostuslääkettä suoraan pullosta, jotta vaaka näyttäisi vähemmän? Eikö missään kohtaan juolahda mieleen, että se ei voi olla järkevää tai millään tavalla terveellistä?

Mikä siinä on, että pitää laihtua hurjaa vauhtia mahdollisimman monta kiloa? Miksi on niin kauhea hätä saada vaaka miltei nollille ja mahtua 10 kokoa pienempiin vaatteisiin? Uskotaanko siihen ihan oikeasti, että keinolla millä hyvänsä saavutetut tulokset pysyvät ikuisesti? Ollaanko me nyky-yhteiskunnassa niin kiireisiä, että ei ehditä keskittymään omaan terveyteen vaan ainoastaan tuloksiin? Ulkonäkökeskeisiin tuloksiin, sillä tämänkaltaiset pikapoppaskonstit ovat kaukana oman terveyden arvostamisesta.

Mä uskon, että on monia tapoja laihduttaa nopeasti hurjia määriä. On tuhansia tapoja laihduttaa epäterveellisesti ja laittaa oma kroppa hurjaan paineeseen. En sano ettei näillä tavoilla voisi laihtua, tottakai voi, mutta sen vannon, että niillä tavoilla siellä tuloksissa ei pysytä. Painon saa putoamaan 10kg, toiset jopa 50kg, mutta ongelma on se, miten sen painon saa pysymään siellä alhaalla, jos se laihdutuskeino on ollut täysin älyvapaa.

Ihmiset ovat valmiita laittamaan oman vartalonsa täysin äärirajoille laihemman olemuksen vuoksi välittämättä siitä, mitä se tekee omalla keholle, omalle terveydelle ja hyvinvoinnille. Taannoin oli artikkeli siitä, miten ihmiset työntävät suustaan alas lähes mitä tahansa, mutta eivät syöttäisi sitä samaa omalle lemmikilleen ”koska se todennäköisesti sairastuisi”. Miksi me teemme sen itsellemme?

Haluamme laihan vartalon, miksi? Sivustolla törmäsi monesti samaan syyhyn; sosiaalinen paine. Oli treffit, luokkakokous, reunion tai ties mikä ja oli pakko näyttää hyvältä näiden ihmisten silmissä. Haloo hei, olet valmis laittamaan oman terveytesi ja kehosi kamalaan rääkkiin muiden ihmisten vuoksi? Ja vaan sen takia, että näyttäisit hyvältä heidän silmissä. Sori vaan, mutta olit sitten pitkä, pätkä, laiha tai ylipainoinen, niin sun rääkistä huolimatta voi olla ettei ne pidä susta, joten kannattaisiko sittenkin panostaa omaan terveyteen, jonka kanssa sä elät loppuelämäsi, mutta ne ihmiset vaan yhden hetken? Jos ne haluavat olla osana sun elämää pidempään, kuin sen yhden hetken, niin todennäköisesti ne tykkäävät susta paljon enemmän, kuin pelkän ulkonäön perusteella.

Pauliina

4 vastausta artikkeliin “Nopein tapa laihduttaa”

 1. Paunen…ihan jees mut miks sun blogi on pelkkiä itsestään selvyys paasauksia joita nähtiin ko kymmenen vuotta sitten…persoonaa peliin elekä paasaa niin paljon..ja ai niin 50 kg 8kk ja kaikki on pysyny ja voin syyä kermamunkin jos haluun;)

  • Erittäin jebou komentti. Toivottavasti jatkossa löydät blogin, jossa ei paasata ja liikutaan enemmän persoonalla, jos mun blogista sitä et löydä. Suosittelen kuitenkin lukemaan ensin kaikki postaukset, joissa todella sitä persoonaa on mukana 😉 On hienoa, että sulle asiat ovat itsestäänselvyyksiä, kaikille ne sitä eivät ole. Ja ethän sinä tässä kommentissasi kertonut miten sinä ne poissa pysyneet kilosi olet tiputtanut 😉 Siksihän mä edustan järkevällä tavalla painonpudottamista, jotta ne pudotetut kilot pysyvät poissa ja kermamunkki mahtuu silloin tällöin ruokavalioon mukaan.
   Aurinkoista kesää!

 2. Mulla tuli ensimmäisenä Googlessa nopein…hävittäjä 😀 että en sit tiedä millä perusteella hakusanat valitsee. Mä en ihan täysin allekirjoita tätä laihdutusasiaa, mutta paljon siinäkin totta on. Kyllä mä itsekin oon mieluummin laiha kuin pullukka ja mieluummin laiha kuin kovin lihaksikas, mutta en kyllä laihdutukseen mitenkään satsaa tai keskity, enkä sitä harrasta. Parhaat muutokset elämässä ovatkin tulleet ”itsestään” ilman suurta väkisinyrittämistä terveen järjen kautta. En odota/oleta muilta mitään tiettyä ruumiinmuotoa ja pidän ympärilläni olevista ihmisistä ihan muista kuin ulkoisista syistä.

  Oma elämänfilosofiani pyörii pitkälti muissa asioissa ja tärkeintä itselleni on voida hyvin ja hyväksyä itseni (siinä missä muutkin), jolloin minulla on annettavaa myös muille. En silti yleensä muuta toimintaani ulkopuolelta tulevista käskyistä ja odotuksista, vaan pyrin muutokseen, joka kumpuaa siitä mitä itse haluan elämältäni ja itseltäni. Tottakai moneen olen valmis ja halukas mukautumaan, mutta en nyt ihan heppoisin perustein.

  Pakkomielteet ja pinnallisuus ovat kaihtamiani piirteitä. En halua kerätä ympärilleni ihmisiä, joiden elämä perustuu kaavamaisuudelle ja pyörii täysin oman navan ympärillä. Arvostan spontaaniutta, älykkyyttä ja kykyä heittäytyä sekä kokeilla uutta. Omissa kaavoissa ja tykkäämiensä asioiden parissa on hyvä pysytellä ja sellaisia on fiksua omata, mutta tärkeää olisi oppia toteuttamaan sitä elämäänsä mahdollisimman monipuolisesti. Me ihmiset halutaan niin eri asioita elämältä, mutta mikään ei oo tylsempää kuin tavata ihminen, joka olettaa olevan vain yksi ”oikea” tapa elää tai vaihtoehtoisesti ihminen, joka mukautuu yhteiskunnan ja ympäristön odotuksiin mitään kyseenalaistamatta. Kultainen keskitie…se toimii asiassa kuin asiassa 🙂 Hyvinvointi on subjektiivinen käsite ja sitä voidaan mitata niin monella muullakin mittarilla kuin vaa’alla. Hyvä olo tulee sisältä, mutta näkyy myös ulos!

  • Haha, olipa hauska 😀 No juu, en kyllä tiedä millä perusteella valitsee hakusanat. Täytyy kyllä nostaa hattua sun ajatusmaailmalle, kuullostaa tosi hienolta ja noinhan se onkin 🙂 Tärkeää on juuri tuo mainitsemasi oma hyvinvointi ja tehdä juttuja joita itse haluaa ja toivoo.

   Spontaanius kunniaan ja juuri tuo asenne, että vaikka itse noudattaa jotain tiettyä kaavaa/sääntöä/rutiinia, niin ei se ole kaikille se ainoa oikea tapa. Ainoata oikeaa tapaa ei ole edes olemassa, on paljon hyviä, joista jokainen valitsee itselleen parhaiten sopivan 🙂 Olen ihan samaa mieltä kanssasi kultaisesta keskitiestä ja siitä, että hyvä olo tulee sisältä ja kumpuaa myös ulos! 🙂
   Aurinkoista ja lämpöisää kesää!!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta