Onko PT:n kanssa pakko pumpata salilla?

Sain postausidean ystävältäni, jolle oli tulvinut kysymyksiä siitä, mitä personal trainerin kanssa voi tehdä. Yleinen olettamus kai on, että PT:n kanssa mennään poikkeuksetta huhkimaan kuntosalille vuodattaamaan hikeä ja verta failureen asti, PT:n karjuessa vieressä. Totuus on kiinni ihan asiakkaasta itsestään. PT mukautuu asiakkaan toiveisiin, tärkeintä on, että kemiat kohtaavat ja projektissa edetään asiakkaan toiveiden ja mieltymysten mukaan.

PT:n on tarkoitus tsempata asiakasta ylittämään itsensä ja niinhän sitä sanotaan, että kehitys tapahtuu mukavuusalueen ulkopuolella, joten sielläkin joskus käydään. Tarkoitus ei kuitenkaan ole hinkata niitä PT:n omia lemppariliikkeitä vasten asiakkaan tahtoa tai kykyä, vaan rakentaa ohjelma niin, että asiakkaan on turvallista ja mielekästä sitä lähteä suorittamaan. Ohjelman on siis oltava asiakkaan tavoitteita ja toiveita tukeva, ei PT:n omien tavoitteiden tai mieltymysten. Asiakkaan kanssa painetaan purtsilla vaikka sauvat kädessä, tuuli korvissa humisten, jos niikseen tulee tai punnerretaan ladon seinää vasten, jos tilanne niin vaatii.

PT_11

On siis täysin mahdollista palkata personal trainer tekemään treeniohjelma kotona suoritettavaksi. Osa asiakkaista ei ehdi tai edes halua salille muiden pumppaajien joukkoon ja haluavat mielummin huhkia kotona, se on täysin mahdollista. Ei PT voi pakottaa salille, vaan sitten mielikuvitusta kehiin ja kotitreeniä pohtimaan. Ei ole yhtä ja oikeaa tapaa treenata tai saavuttaa tuloksia eikä sali ole ”ainoa oikea” paikka, missä tavoitteita saavutetaan.

Itse olen ottanut sellaisen linjan, että mahdollisuuksien mukaan ollaan paljon ulkona, tehdään yhteistreeninä ulkotreenejä ja muuta monipuolista ja vaihtelevaa salin tasapainoksi. Hyvä PT osaa tehdä mielekkään kotitreenin, jota asiakkaan on helppo muokata ja toteuttaa vaikka lomamatkallakin, vain taivas on rajana. Kotona saa ihan yhtä hyvän hien päälle kuin salillakin ja saa ainakin soittaa kajareista täysillä omaa lempimusaa, eikä tarvitse tyytyä vain kuulokkeisiin 😉 Ainoana ehtona: täytyy tehdä täysillä, ihan missä tahansa. Ei se missä tekee, vaan miten tekee.

Henkilökohtaisesti mulla tuntuu kesällä olevan ongelmia liikuttaa ruhoni sinne salille, kun ulkona on lämmin. Tai no, miten lämmin Suomen kesä nyt on, mutta hyvä kun ei ole pakkasta. Mulle tuo ainakin loistavaa vaihtelua päästä tekemään ulkotreenejä; mäkijuoksuja, kenttätreenejä, porrasjuoksuja ja ulkosaleja, vai miksi niitä laitteita kutsutaankaan lenkkipolun varrella, yhdistettynä intervalliin.

Ei siis ole pakko ostaa salikorttia, PT keksii kyllä treenin, jos on keksiäkseen. Mulle ei ainakaan vielä ole tullut seinää vastaan, mielikuvitus kun tuntuu välillä vähän liiankin lennokkaalta 😀 Joten, jos joku nyt tämän jälkeen vielä pohtii mitä sen PT:n kanssa voi tehdä, niin vastaus on, että ihan mitä vain. Moni personal trainer on varmasti innoissaan, kun saa välillä toteuttaa vaihtelevaakin treeniä, suurimmaksi osaksi kun treeniohjelmat keskittyvät salille. Välillä on napakkaa pohtia, mitä kaikkea sitä maatilalla, keskellä ei mitään voisikaan tehdä, jotta asiakas saisi treeninsä tehtyä.

Pauliina

2 vastausta artikkeliin “Onko PT:n kanssa pakko pumpata salilla?”

  1. Hyvä kirjoitus! 🙂 Ja näinhän se juurikin menee.

    Mulla on myös kesällä vähän vaikeuksia mennä salille sisälle.. 😀 Mutta onneks kaikenlaista treeniä pystyy tekemään myös ulkona. Ja ulkona myös asiakkaiden kanssa.

    • Kiitos Monna 🙂
      Mielummin sitä kesällä treenaa ja hikoilee ulkona kuumuudessa, kuin salilla ilmastoinnin tuuletettavana, haha 😀 Mutta pitää nauttia nyt kesästä ja ulkotreeneistä, niin syksyllä ei harmita palata sisätiloihin 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta