Lettuhan se on aina mielessä

Lettunainen täällä taas hei! Mä en ole kovin hyvä lettureseptien kehittämisessä tai varsinkaan niiden paistamisessa, koska mulla oli sateenvarjo, kun kärsivällisyyttä jaettiin. Nyt monta kokemusta rikkaampana osaan jo hiukan funtsia, mitä taikinassa kannattaa olla, jotta lopputulos ei muistuta pohjaanpalanutta kaurapuuroa. Summa summarum, tässä uusin ja oman kokkaushistoriani paras lettuohje!

Ihanat mustikkaiset letut, jotka eivät pala pannulle!

Yllätys, yllätys, lähdettiin taas liikkeelle intuitiolla ja aamun fiiliksellä. Myönnän ehkä hiukan olevani ruokanatsi, joten halusin näistäkin lettusista terveellisiä, koska tiesin myös 4-vuotiaani popsivan näitä intopinkeenä.

Reseptihän koostuu aika pitkälti kaikista perus raaka-aineista, joita kaikilla yleensä jääkaapista löytyy. Jos kookosjuoma ei tällä hetkellä kuulu varastoon, sen voi korvata mantelimaidolla tai ihan tavallisella rasvattomalla maidolla. Tämä kookosjuoma ei maistu vahvasti kookokselta edes empiirisen tutkimukseni mukaan, jonka tein 4-vuotiaalla lapsellani, jonka lemppareihin kookos ei todellakaan lukeudu. Joten kannattaa ehdottomasti kokeilla!

Kananmunat tajusin heittää blenderiin, jotta taikina pysyisi koossa muutenkin kuin pannulle kärventyneenä. Banaani löysi tiensä taikinaan, koska ennen banskua taikina maistui pelkältä jauholta, jota edes naapurin nälkäinen koira ei olisi syönyt. Lopputuloksena lemppari lettuohjeeni, jota tulen ehdottomasti jatkossa käyttämään! Tuon banaanin osalta kyllä aika loistava myyntipuhe, vai mitä? Haha 😀

Pannulle ei tarvita rasvaa eikä öljyä, mutta kärsivällisyyttä sitäkin enemmän! Letun ensimmäinen puoli kypsyy hitaasti ja valehtelematta vaatii noin minuutin hengailua pannulla miedossa lämmössä. Täysille levyä ei kannata laittaa, jos ei halua syödä mustaa pahvia. Kun reunat alkavat kiinteytyä, kannattaa lastalla hellästi kokeilla irtoaako lettu pannusta. Jos lettu ei vielä suosiolla liikahda, malta odottaa. Lettu ei pala pohjaan, jos levy ei ole liian kuumalla ja irtoaa pannusta sukkelasti, kun on tarpeeksi kypsä.

Loistava terveysherkku esimerkiksi aamiaiseksi tai välipalana! Mustikoiden lisäksi lettuja voi nauttia Cashew- pähkinöiden kanssa, kuten minä tein, mutta unohtuivat kuvasta.. Hups.

Millainen resepti on sinun suosikki lettuohjeesi? Tuleeko erilaisia ohjeita kokeiltua vai onko löytynyt yksi ylitse muiden?

Herkullisia lettuhetkiä ystävät!

Pauliina

4 vastausta artikkeliin “Lettuhan se on aina mielessä”

    • Nämä olivat kyllä kieltämättä aika nams ja upposivat 4-vuotiaallekin sujahtaen! 🙂 Hahah, kaikkea sitä keksii, hihi 😀

  1. Tuleehan lettuihin kananmunista rasvaa n.30g. Tämä ei toki ole lainkaan huono asia. 🙂

    • Juu, totta, niin tulee 🙂 Tässä lähinnä tarkoitin esimerkiksi pannulle lisättyä rasvaa/öljyä, tai taikinaan lisättyä rasvaa, maitorahkan rasvaa tms 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta