Ponnari pinkeellä? Parhaat vinkit rentoutumiseen

Sättähäärä. Satamiljoonaa asiaa samaan aikaan mielessä, puolet niistä tekeillä, tuplasti suunnitteilla. Sinne tänne ryntäilijä. Pohdiskelija, joka tuskin koskaan pääsee edes omista ajatuksistaan selvyyteen. Duracell -pupu, joka tarttuu tuumasta toimeen, kun toiset vielä miettivät. Sanoista tekoihin, on ollut mulle tuttu lausahdus niin kauan kuin olen osannut kävellä ja koheltaa.

Miten tämänkaltainen jokapaikanhöylä, kaikkialla vaikuttava ja toheltava, erittäin aikaansaava nainen osaa rentoutua? No ei se osaakaan, kovin se koittaa opetella ja tässä parhaimmat vinkit siihen.

1. Irtaudu SoMesta
Minä paraskin puhuja. Myönnän olevani koukussa SoMeen ja eläväni toisinaan puutteessa, SoMe puutteessa. Pakko päästä selailemaan Facebookia tai lataamaan kuva Instagramiin, blogista puhumattakaan. Kun siitä kaikesta pakkomielteestä luopuu, aluksi mielen valtaa paniikki ja ahdistus, ihan kuin asuisi kuplassa tai landella ilman sähköä. Pikkuhiljaa olo vapautuu, kukaan ei koita enää tavoitella, koska luulevat mun kuolleen liian pitkän hiljaisuuden vuoksi. Lopulta ei tule enää edes vilkuiltua kännykkää, koska tietää sen olevan eloton. Pakko elää ja olla omien ajastustensa kanssa, vaikka ei haluaisi. Nyt niitä ei ainakaan voi paeta kännykän kautta SoMeen.

2. Ole yksin
Olen ollut surkea yksinolija. Mulla oli kokoajan pakko olla seuraa tai tekemistä. Jos muita ihmisiä ei ollut viihdyttämässä mua, oli TV, tietokone tai kännykkä tulessa. Nyt yksin ollessa koitan välillä istua/maata sängyllä/sohvalla edes 5min ja vain olla. Ei tarvitse ajatuksia, ei laitteita näprättäväksi, ei seuraa, ei viihdykettä. Siinä hetkessä olen vain minä ja aika. Hyvä tapa oppia, vie aikaa, hermoja ja monia minuutteja turhautumista.

3. Karkaa
Ota pieni getaway, karkaa kauas tai lähelle. Mulle tekee hyvää välillä poistua kotoa, vaikka äidin luo tai ystävien luokse toiseen kaupunkiin. Välillä on ihanaa päästä vaihtamaan maisemaa, vaikka rakastankin kotia ja ihmisiä täällä. Asioihin saa etäisyyttä ja mulle näin vilkkaana ja nopeasti kyllästyvänä ihmisenä on piristävää välillä käydä muualla, kuin vain tallata tuttuja Turun katuja, niinhän se on, että Borta bra men hemma bäst.

4. Liiku luonnossa ilman musiikkia
Mä liikun usein musiikin kanssa, varsinkin kävellessä tai juostessa. Salilla pyrin nykyään keskittymään enemmän tekemiseen ja musiikki siellä on jäänyt. Luonnossa ilman musiikkia on keskityttävä omaan liikkumiseen, askeliin, luonnon ääniin. Kannattaa hakeutua syvälle metsään, mutta ei Hannu ja Kerttu -tyyliin, istua kannon nokkaan ja juoda vaikka kuppi kahvia. Nauttia kupillisesta ilman ketään ja mitään. Vähemmästäkin nousee hymy kasvoille.

5. Mindfulness
Ja mitäs hemmetin huuhaata tämä on? Oli mun ensimmäinen ajatus. Tätä rentoutumisharjoitusta täytyy haluta, jotta se toimii. Jos harjoitukseen lähtee VMP -ajatuksella, niin homma on kuollut syntyessään. Harjoitukseen kannattaa lähteä avoimin mielin ja täysillä. Harjoitus tekee tässä hommassa mestarin. Erilaisia harjoituksia löydät tästä, tästä ja tästä.

6. Pussaile
Tarviiko enempää selitellä? Jos ei ole poika/tyttöystävää, olen varma, että vaatekaapista löytyy muilta piilotettu unilelu. Ainakin se iänikuinen halinalle. Pussaile sitä, ihan varmasti alkaa oma toiminta jossain kohtaa naurattaa ja nauru rentouttaa.

7. Sauna
Voisin istua saunassa tuntikausia, voisin nukkua siellä. Mun mentaliteettiin sopii Mitä kuumempi, sen parempi -ajatusmalli ja saunassa sitä riittää. Siellä ei tarvii keskustella kenenkään kanssa, voi painaa pään saunatyynylle, hörpätä vettä pahimpaan nestehukkaan ja tuijotella kattoon. Voi eläytyä hetkeen.

Rentouttavaa viikonloppua ystävät!
Mitkä ovat teidän parhaat vinkit rentoutumiseen? Millä tavalla ja missä te rentoudutte?
Ps. Postauksen kuvat ovat ehdottomasti eräitä suosikkejani of all time, mitäs te tykkäätte?

Pauliina

2 vastausta artikkeliin “Ponnari pinkeellä? Parhaat vinkit rentoutumiseen”

    • Kiitos Sanni ♥ Kuvat on munkin lemppareita! Toivottavasti löysit vinkkejä rentoutumiseen, joskus voi jäädä vaan kotiin leikkii kuuroa, eikä mennä minnekään, se rentouttaa ainakin mua.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta