Tajuttoman hyvä gluteeniton näkkäri

Kaikki muistaa, kun ala-asteella ja vuosia sen jälkeenkin koulun ruokailussa oli aina tarjolla näkkäriä. Vanha kunnon Koulunäkki, kuka muistaa? Kuka sen jälkeen on vielä syönyt Koulunäkkiä samalla intohimolla? Nyt on viety näkkileipä aivan uudelle tasolle ja vielä jopa gluteenittomalle tasolle!

Tämän helpommaksi ei näkkileivän valmistus kotona enää tule. Mittaa, miksaa ja uuniin. Lopputulos on uskomattoman hyvää, jota voisi vetää koko pellillisen! Nams.

Ohje on alunperin saatu ystävältä ja bongattu maissijauhopussin kyljestä. Minä tietenkin varsinaisena kokeilijana miksasin reseptiä mieleisekseni ja muotoon, mitä meidän kaapeista löytyi. Yllä oleva ohje on siis sama, kuin mistä kuvien näkkärit on pyöräytetty.

Mun mielestä ohjeessa saattaa olla hieman liikaa öljyä (laitoin määrän, joka alkuperäisessä ohjeessa oli), joten seuraavalla kerralla kokeilen vähentää öljyn määrää ja lisätä veden. Meidän siemensekoituksessa oli myös kuivattuja karpaloita ja sekin toimi uunin kautta loistavasti. Koristeeksi päälle heitin pellavansiemeniä ja kookoshiutaleita, koska niitä nyt sattui kaapissa olemaan, haha 😀

Seurailkaa leipää värin ja koostumuksen mukaan siellä uunissa. Meidän näkkärin reunat ottivat lämpöä ehkä hieman liikaa, mutta maku oli ehkä jopa parempi kuin vaaleampien osien. Kannattaa siis testailla paistoaikaa oman mieltymysten mukaan!
Herkullisia hetkiä!

Pauliina

6 vastausta artikkeliin “Tajuttoman hyvä gluteeniton näkkäri”

  1. Apua!! Oon kuukauden verran ootellu et koska sulta tulee uutta postausta ja harmitellu kun sitä ei oo näkynyt. Nyt just tajusin et mun bloggerin lukulista ei päivitä sun uusia postauksia ja mulla on jääny hirvee määrä postauksia lukematta! 😮 ihanaa kuitenki huomata että täällä sä edelleen kirjottelet vaikka mä oonki jääny ihan pimentoon! 🙂

    • APUA! Oonkin miettinyt välillä mihin Jaana on jääny, olit mun vakkarikommentoija Bloggerissa 🙂 IHANAA että oot takasin täällä ♡ Johtuu varmaan siitä, että siirryin FitFashionille.. Bloggerista pitäisi olla automaattinen ohjaus tänne ni ehkä postaukset ei sit päivity jos ei ala seuraamaan periaatteessa uudestaan, en tiedä. Pääasia että löysit tänne, JEE! 🙂

    • Hahaha 😀 Saattaa olla namia hernekeiton kaverina, mut ei tuu koskaan ostettuu sitä 😀 Ja tää on parempaa! Voin leipoo teille tätä!

  2. Tämä on vaan parasta! Pitäisi olla koko ajan kaapissa! Toimiko kookos? Kuulostaa omituiselta😄

    • Niin on!!! Kunhan joku vaan tekisi kokoajan kaappiin 😍 Toimi se, ei maistunu yhtään miltään ja rapisi päältä pois syödessä 😂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta