Miten tarttua arkeen?

Iso lautasellinen kaurapuuroa nenän edessä. Kaverina iso lasi vettä, kuppi kanelikahvia ja rahkaa marjoilla sekä kookosöljyllä. Miten arjesta kiinni nappaaminen voikin olla näin haasteellista?

Mä rakastan mun aamiaista ja ruokaa yleensäkin. Rakastan sitä hyvää oloa, jonka puhdas ruoka antaa. Ei turvota, ei väsytä ja enimmäkseen oon oikein onnellinen. Miten silti tähän arkeen tarttuminen kesän jälkeen tuottaa haasteita? Ei paljoa kaurapuuro nappaa eikä parsakaali lämmitä. Ne eivät maistu pahoilta, vaan hyviltä, missä siis mättää?

Olen tullut siihen tulokseen, että olen laiska. Keskityn hurjasti kaikkeen muuhun samaan aikaan ja jätän vähiten aikaa ruokailulle ja ruoan valmistukseen. Onneksi meidän perheessä meitä ruokanatseja on kaksi, niin se toinen pitää jöötä, kun se toinen on edelleen lomalaitumilla.

Treenitkin ovat olleet aika minimissä nyt kesällä. Harvoina aurinkoisina keleinä ei paljon ole innostanut mennä sisätiloihin nostamaan punttia, joten treenit on siirretty ulos, hieman erilaiseen muotoon. Eihän se aurinko mikään syy ole, mutta tarpeeksi hyvä tekosyy. Ei tarvitse ihmetellä miksi ei aamupala maistu, kun energiankulutus on vähemmällä kuin normaalisti, kun voisin syödä vaikka hevosen.

Kuten aiemmin kerroin, nyt alkaa 10 viikon ruokaremontti, josta tulee varmasti lisää blogiin, jos teitä kiinnostaa kurkata ruokavalioon ja treeneihin enemmän. Nyt on vaan otettava itseään niskasta kiinni, jälleen huomattava se ihana olo, joka tulee kun syö oikein ja liikkuu monipuolisesti. Tiedän, että tuolla se nurkan takana väijyy ja odottaa sitä himoliikkujaa, joka on lomaillut viimeiset neljä viikkoa. Ei hätää, täältä se on tulossa, kun syy tähän arkeen palaamisen vaikeuteen on löydetty; laiskuus.

Laiskuus ei ole ilo, vaikka se naurattaakin. Onneksi olen buukannut syksyn täyteen kaikkea mahtavaa ja uutta, joten laiskuudelle tai vetelälle ololle ei ole edes aikaa! Hyvä olo here I come! Summa summarum: Kaikki on omasta halusta ja tahdosta kiinni. Kukaan ei pakota mihinkään ja ihminen löytää aina aikaa sille, jonka kokee itselleen tärkeimmäksi.

Miten te olette palanneet arkeen kiinni? Kerralla kaikki kuntoon ja lomamuudi OFF:lle? 

Pauliina

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta