Maailman paras tunne

Oon joskus ajatellut, että kukaan ei tykkää musta eikä kukaan halua olla mun kaveri tai ystävä. Kukaan ei arvosta eikä usko mun kykyihin. Kukaan ei luota mun ammattitaitoon tai siihen paloon ja tahtoon, joka musta huokuu. Oon ollut aika lost ja aika yksinäinen. Sellainen sivusta seuraaja, ulkopuolinen koulukiusattu. Se, jos joku saa itsevarmuuden maahan ja lytistää sen vähänkin, mitä on jäljellä.

Mä aloitin valokuvaamisen vuosia sitten. Vuosia kuvasin omaksi iloksi tai oikeastaan suurimmaksi osaksi vain omaksi ilokseni. Kuvasin digikameroilla, kunnes muistan ikuisesti jonottaneeni tuntikausia Gigantin oven takana ennen liikkeen avaamista. Sieltä lähti kotiin elämänkumppani. Se kumppani, joka pikkuhiljaa siirtyy syrjään uuden kaluston myötä.

On vaikeeta ottaa härkää sarvista ja metsästää sitä omaa unelmaa, juosta sen perässä raivopäänä. Mä julkaisin Facebookissa, että haluaisin tulla häihin kuvaamaan ilmaiseksi, jotta saisin kokemusta. Tästä julkaisusta tuli ”hitti” ja niistä valokuvauskeikoiksi jäi neljä, 2 to go. Kuviani on kehuttu, niistä on tykätty ja niitä on käyty läpi tunteilla, jotka heräävät kuvia selatessa. En voi ymmärtää. Se on just sitä, minkä kuviini haluan ikuistaa; sen tunteen, jotta kuvia katsellessa päivän voi elää tunteineen ja muistoineen uudestaan läpi.

En ole ammattilainen, olen matkalla sinne. Haluan oppia ja kehittyä. Omistan niin suurta intohimoa ja paloa valokuvausta kohtaan, että oksat pois suutarin joulukuusesta. Liikutun häissä itse. Häät ovat tapahtuma, joka kerää yhteen suurimman määrän ihmisiä, joita kerralla missään on juhlistamassa onnea ja rakkautta. Tekemässä yhdestä päivästä ikimuistoista.

Maailman paras tunne on onnistuminen. Itseensä uskominen. Pelkojen kääntäminen voitoksi. Maailman paras tunne on rakkaus ja onni. Rakkaus tähän mitä mä saan tehdä, mitä mä saan ikuistaa, ainutlaatuista päivää, ainutlaatuisia hetkiä. Maailman paras tunne on se, kun uskot itseesi. On ihan sama, mitä muut jauhaa tai huutelee. Jos uskot itseesi, onnistut, jos et, oot oikeessa.

Hitto miten hienoa on tehdä sitä mitä rakastaa ja on vielä ihan sikana hienompaa, kun ihmiset tykkää siitä myös. Mutta hienointa on, että itse uskot ja luotat omiin kykyihisi. Kukaan muu ei tee sitä sun puolesta. Nokka pystyyn ja eteenpäin.

Lisää kuvia täällä ja täällä.

Pauliina

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta