Usko itseesi.

Pakko pamauttaa vielä muutamia reissukuvia tässä synkässä syyssäässä tänne, koska mulle tulee niiiin hyvä mieli näistä kuvista ja iso hymy nousee korviin, kun selailen näitä kuvia. Meillä oli niin onnistunut reissu, ihana kohde, aurinko, LÄMPÖ ja kai se rusketuskin on pakko mainita. Varsinkin nyt kuin rusketusrajoista on vain lämmin ja häilyvä muisto jäljellä…

Mun rusketusrajat ei nyt ollut se aihe, josta tulin kirjoittamaan vaan halusin puhua itseensä uskomisesta. Mä en todellakaan ole aina ollut se, joka uskoo ja luottaa siihen omaan tekemiseen. En ole ollut se, joka tekee omaa juttua muiden mielipiteistä huolimatta. Enkä se, joka ylpeästi jatkaisi valitsemallaan suunnalla korviaan letkauttamatta muiden kritisoinneille. En ole ollut se, joka luottaa itseensä ja uskoo omiin kykyihinsä tai juoksee unelmiensa perässä, kuin kuolema jahtaisi.

En tiedä uskallanko sanoa täysin, että nyt olen.  Ainakin vahvasti uskon niin. Haluan uskoa ja opetella ajattelemaan niin.

Mulla on unelmia ja haaveita. Aika paljon. Niin perhe-elämässä, kuin urallanikin. Oon alkanut ajattelemaan, että jos mä en itse ala toteuttamaan mun haaveita, tai ainakin juoksemaan ja pyrkimään niitä kohti, niin kuka sitten? Kukaan muu ei voi menestyä mun puolesta, tehdä mun unelma duunia ja tehdä mua onnelliseksi sitä kautta, kuin mä itse.

Olen elämässäni kompuroinut, kaatunut ja rypenyt ties missä, ties kenen kanssa ja kenen vuoksi. Miksi mä antaisin kenenkään olla esteenä mun haaveille tai unelmille? Nyt mulla on maailman ihanin lähipiiri, joka aina tukee ja tsemppaa ja uskoo silloinkin, kun mun hanskat ovat olleet vartin jo kehässä. Ainut, joka seisoo mun unelmien edessä, olen minä itse. Ainut mikä siinä on ollut esteenä, on usko ja luotto itseeni.

Olen saanut palautetta työstäni, niin kuvaajana (linkki tässä), kuin personal trainerina ja ihmiset ovat olleet tyytyväisiä. Todella tyytyväisiä, tyytyväisempiä kuin ikinä koskaan uskalsin edes haaveilla. Olen joskus kuullut rakkaalta ystävältäni ajatuksen, että ihmiset alkavat toteuttaa ja nähdä sinusta sitä, jota sinä näät itsestäsi. Se on oikeasti totta. Mä haluan kehittyä ja olla ammatillisesti hyvä. Haluan nähdä, kokea ja oppia. Nytkin olen saanut oppia ihan järjettömän hienoilta ammattilaisilta, jotka uskovat mun kykyihin. Mä uskon mun kykyihin.

Nyt marraskuussa on luvassa niin kivoja juttuja, ettei meinaa pöksyt pysyä jalassa. En malta odottaa ja toivon tottakai, että uudet jutut vievät minut lähemmäs unelmiani. Valokuvauksen suhteen hääkuvausbuukkauksia on tullut valtava määrä, vaikka mä vasta aloittelen tätä kaikkea hääkuvauksen suureen maailmaan siirtymistä. Jos mä joskus saisin yhdistettyä valmentajan ja valokuvaajan ammatit, mä olisin varmuudella maailman onnellisin ihminen. Siinä olisi nivottu yhteen mun unelma-ammatit. Ammatit, joissa mä voin toteuttaa itseäni fyysisesti sekä visuaalisesti, voiko parempaa kuvitella?

Mä en todellakaan ole ollut se itsevarmin tyyppi, joka menee tuolla tuulispäänä esittämässä omia ideoita maailman hienoimpina. Seisomalla niiden takana ja oikeasti uskomalla omiin vahvuuksiinsa. Olen tajunnut, että jos mä kokoajan itse olen unelmieni esteenä, niin en mä koskaan saavuta niitä.

Mä olen nyt ollut melkein kolme viikkoa täysin ilman valkoista sokeria ja maitotuotteita. Minä! Minä vanha kunnon sokerihaukka. Vanha kunnon maidonlipittäjä. Tuore pulla ja kylmä maito, ai että se teki ennen vanhaa gutaa. Nyt ainut asia, jonka se tekee on meikäläisen muistuttamaan muumipeikkoa. Ei hyvä olo ollenkaan. Mä pääsin irti sokerista, koska mä halusin päästä ja mä uskoin, että mä onnistun. Vedin viikko sitten muutaman irtokarkin ja huomasin taas, että ei ole mun juttu, kun loppuilta mentiin jalkapallon kokoisella etumuksella. Mä uskoin, että tämä muutos ruokavalioon tekee mulle hyvää ja olen antanut sille aikaa ja annan edelleen. En luovuta.

Mun tarkoitus ei ole olla paras kaikista. Sellaista ei saavuta koskaan. Mun tarkoitus on tuottaa itselleni hyvä olo ja ammatillisesti tehdä mun asiakkaat onnellisiksi esimerkiksi mun valokuvilla. En mä ikinä uskonut, että mun kalenteri alkaisi täyttymään tässä vaiheessa jo kesän 2017 hääkuvauskeikoista, mutta mä uskalsin ottaa askeleen sitä kohti. En mä edelleenkään tiedä mitä tulevaisuus tuo tullessaan, mutta hemmetisti mä ainakin teen töitä omien unelmieni eteen.

Pauliina

4 vastausta artikkeliin “Usko itseesi.”

    • Oi kiitos ihana Ella, halit! ❤ Oot yks iso inspiraatio siellä!

  1. Tietty ovat tyytyväisiä, oothan paras!<3 unelmienjahtaus kuulostaa mahtavalta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta