Elämä on valintoja

Kun mä aamulla herään, mä voin päättää, että tänään on ihan p**ka päivä, koska herätyskello soi aivan liian aikaisin, siinä soi sairaan ärsyttävä ääni ja ulkona sataa vettä. On harmaata ja kylmää. Tai, sitten mä voin valita, että herätyskello soi, koska on aika alkaa tehdä juttuja, joita mä rakastan.

Oon valinnut elämääni sellaisia juttuja, joita mä tykkään tehdä, joita mä rakastan tehdä. Se herätyskellon ääni voi ärsyttää ja vaikka sen vaihtaisi Jari Sillanpään Satulinnaan, niin se saattaa silti ärsyttää soidessaan. Mä voin samassa hetkessä valita, että teen itselleni kanelimaitovaahtokahvin ihan vaan arkipäivän kunniaksi ja nauttia siitä.

Mä en pahemmin tykkää aamuista tai herätyksistä yleensäkään, mutta just siksi mä haluan tehdä niistä itselleni mahdollisimman mukavia. Mä tiedän, kun mä nousen ylös, mä pääsen kirmaamaan raikkaaseen ilmaan ja unohtamaan hetkeksi kaiken. Saan laittaa jamit soimaan korvista ja fiilistellä sitä korvista pauhaavaa Peto on irti -biisiä. Mä tiedän kotiin tullessa, että työt odottaa tekijäänsä ja oon onnellinen, että saan tehdä sitä mitä rakastan. Välillä kuvaruutuun pamahtaa heilahtanut kuva, joka olisi ollut muuten ehkä maailman hienoin kuva, mutta kun se on pelkkää soosia. Se ärsyttää, mutta se on elämää.

Se, mitä mä olen valinnut elämässäni, on mun valinta. Mun valinta on olla valittamatta kaikesta. Voisin valittaa nytkin kun on kylmä ja sataa vettä ja elämä on kuraa, mutta se olisi naurettavaa. Mulla ei oo just nyt tässä pehmeällä sohvalla istuessa, maitovaahtokahvi pöydällä ja uuden karhea läppäri sylissä just mitään valittamista. Onko suomalaisten peruspiirre valittaa kaikesta?

Oon huomannut, että jos ympärillä on ihmisiä, jotka valittavat monesta asiasta, manautuu siihen itsekin. Kukaan ei yleensä uskalla olla erimieltä, vaan kaikki sukeltavat siihen samaan moodiin valittaa tai olla epätyytyväisiä. MIKSI? Mua harmittaa se. Mua harmittaa se, että monen ihmisen tekemisiä kritisioidaan, vaikka voitaisiin vaan keskittyä omaan tekemiseen tai olla hiljaa.

Mä oon valinnut elää mun elämää näin, kenenkään muun ei tarvitse. Jokainen saa mun puolesta tehdä elämässään niitä valintoja kuin parhaakseen näkee, mun ei tarvitse. Jokainen saa tehdä, haahuilla, syödä tai juoda mitä tahtoo, kunhan mun ei tarvitse. Sitä mitä mä pinon mun lautaselle, puen päälle, syötän mun lapselle tai mistä mä haaveilen, ei se oo sitä mitä kaikkien tarvii tehdä perässä. Se on sitä, mitä mä haluan tehdä ja se tekee mut onnelliseksi. Mun mielestä ois ihan järkyttävän hienoa, jos useammin muistettaisiin, että jokaisen valinta tehdä juttuja niin tai näin on sen oma. Ei meidän.

Oma tapa ei todellakaan ole se ainut oikea, vaan niitä löytyy satoja. Jokainen tehköön, mikä tekee onnelliseksi, kunhan se tekee onnelliseksi. Ei tää elämä oo ikuista, tehkää täysillä valintoja, joista te saatte onnea ja iloa. Siinä kohtaa mä nostan peukkua!

Pauliina

6 vastausta artikkeliin “Elämä on valintoja”

 1. Mä niin tarvitsin tätä postausta tähän hetkeen, kun oli aikainen herätys ja uuden jakson ensimmäinen oppitunti… Valintojahan ne on, ollako ärsyyntynyt vai katsoakko asiaa positiivisemmassa valossa 😊

  • Oi, tulipa loistavaan kohtaan siis! Just näin, tsemppiä Senja! ♡ IHANA ASENNE!

 2. Mulla yleensä ainoa valittamisen aihe on se kun muut jaksaa valittaa kaikesta. On niin inhottavaa, jos ympärillä on ihmisiä joilla ei ole muuta asiaa, kuin esimerkiksi säästä, vuodenajasta ym valittaminen. Säälle ei voi mitään, mutta omalle asenteelle voi.
  Hieno postaus taas ja kivat kuvat! 🙂

  • Ihan oikeessa oot JaanaJemina! En enempää samaa mieltä vois olla! 🙂 Toisten negatiivisuus tarttuu, vaikka mielummin haluaisin tartuttaa positiivisuutta 😀 Täytyy itse pysyä vaan positiivisena ja kuten sanoit, on ihan turha valittaa säästä, sille ei voi kukaan mitään 😀

 3. Mahtava postaus. sai oikeen ite alkaa miettimään mitä sitä elämällään haluaa tehdä. Mulla ois paljon asioita joita haluisin tehdä mut ne ois sellasia aika hemmetin kalliita juttuja. esim. haluisin remontoida meijän koko kesämökin lattiasta kattoon, mut millä rahalla ku en oo miljonääri. joo lainaa voi ottaa mut sitte sitäkin maksaa iät ja ajat.. hmm. valintoja valintoja 😀 Kiitos mahtavasta postauksesta 🙂

  • Oi kiitos My! No mutta senkin voi aloittaa vaikka ostamalla vasaran 😀 Pienistä jutuista tulee isot kokonaisuudet ja nyt kun aloittaa niin jonain päivänä saat juoda aamukahvisi lattiasta kattoon remontoidussa kesämökissä 😍

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta