Juuri tänään olen aamukahvistani kiitollisempi kuin ikinä

Jokainen tietää mitä Ranskassa ja eritoten Pariisissa on viime yönä tapahtunut. Jos ei tiedä vielä, ainakin nyt viimeistään Google raksuttaa. Kaikki voima ja rakkaus isona lähetyksenä Pariisiin. Aivan järkyttävää, jota mitkään sanat eivät pysty kuvaamaan, eikä tunteet kokemaan.

Mä heräsin tänään aamulla snäppäillen ja päivitin Snapchatiin niinkin tärkeän päivityksen kuin viime öisen uneni. Näin painajaista. Painajaista siitä, että en mahtunut laivan pienestä ikkunasta ulos, koska mun perberi jäi kiinni. En tiedä oliko se painajainen siksi, että laiva oli uppoamassa, mua jahtasi murhaaja vai mun perberi niin iso, ettei mahtunut ikkunasta ulos. Muistan vaan sen ahdistavan tunteen, johon aamulla heräsin. Puistattaa ajatellakin.

Kaiken tuon Snäppi turhuuden jälkeen selasin Instagramia ja Facebookia ja eteeni alkoi osua samaa kuvaa Eiffel -tornista #peace -merkin sisällä. Olin ymmälläni. No ei nykypäivänä tarvitse kauaa Googlettaa netin ihmeellisessä maailmassa, kun on jo selvillä mitä maailmalla tapahtuu. TV auki ja viimeisimmät uutiset eetteriin. Mulla meinasi tulla itku, enkä edes tiedä miksi. En mä yleensä liikutu, vaikka suren ja otan osaa ihmisten hätään ja näin kamalaan tapahtumaan. Järkyttävää mihin ihmismieli pystyy.

Mä istuin TV:n edessä Bulletbroof -kahvi kädessä ja siinä hetkessä olin aivan järkyttävän kiitollinen siitä, että mä saan istua omalla sohvalla, kotona, turvassa. Tälläiset tapahtumat laittaa omat ajatukset hiukan uuteen järjestykseen, eikä se mun mielestä ole ollenkaan huono asia. Aamukahvi tuntuu niin itsestäänselvyydeltä, mutta tänään mä olin järjettömän kiitollinen siitä, että mä saan juoda sen rakkaani kanssa, kotona ja tiedän, että kaikki ystäväni Pariisissa ovat kunnossa.

Ei pidä koskaan pitää asioita itsestäänselvyyksinä, vaan pienienkin asioiden arvostaminen ja kiitollisuus niistä, antaa asioille ihan uuden merkityksen. Pidetään toisistamme huolta ja ollaan kiitollisia ihan vaikka vaan siitä, että meillä on koti pään päällä ja se lämmin aamukahvi nenän edessä. Ei sen tarvitse olla sen kummallisempaa.

Pauliina

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta