Mausteinen kasvis-salsamuhennos

Taisin juuri ylittää itseni. Mä valmistin elämäni ensimmäisen täysin kasvisruoka-annoksen ihan itse! Aploodit, kiitos 😀 Oon pidempään miettinyt kasvisruokavaliota ja ajattelin nyt ainakin kokeilla sitä. Nyt oon perehtynyt hieman kasvisruoan saloihin ja siihen, millä korvata liha, jotta kroppa saisi kylliksi proteiineja.

Aikamoinen homma kuulkaas… Mä ajattelin, että tämä on ihan simppeliä ja niin se varmasti onkin tämän alkukankeuden jälkeen, mutta olin kaupassa 45min kun tutkin erilaisia purkkeja, paketteja ja Googlasin keskellä Cittaria, että mitä sitä kannattaisi koriin napata.

Mitä nykypäivänä tehtäisiin ilman nettiä? Keneltä kysyä kumpi linsseistä on parempi, valkoinen, punainen, musta vai kenties ruskea, kun vastauksen saa Googlella alle minuutin. Ihmeellistä. Ja ihmeellistä oli myös mun kokkaustaidot, kun kasariin heitin mulle toinen toistaan ennestään vieraita ainesosia ja hengissä ollaan ainakin vielä 😀

Tämä oli mun mielestä niin hyvää, että haluan jakaa reseptin teillekin! Saattaa olla, että monta vuotta kasvisruokavaliota suosivat tekevät tähän verrattuna Gourmet-ruokaa, mutta tää oli mulle lottovoitto! Katotaan mitä lihalle uskollinen poikaystävä sanoo…

MAUSTEINEN KASVIS-SALSAHÄRPÄKE

1 dl punaisia linssejä
6 tuoretta herkkusientä
1 tlk valkosipuli-tomaattimurskaa (Pirkka)
1 tlk isoja valkoisia papuja
suolaa
mustapippuria
chili explosion -maustetta
valkopippuria
tuoretta tai kuivattua basilikaa

Huuhtele linssit ja anna muhia kannen alla noin 10 minuuttia. Lisää pilkotutu herkkusienet ja tomaattimurska. Anna muhia hetken. Heitä joukkoon huuhdellut valkoiset pavut ja mausteet. Jos muhennos on paksua, lisää joukkoon vettä. Lopuksi annan muhia miedolla lämmöllä 10-15min.

Mulla muhi varmaan 25min, kun sättäsin kaikkea muuta. Pääasia, että ei pala pohjaan 😀

Herkullisia hetkiä! Jos kokeilette, niin kertokaa ihmeessä mielipiteitä! Ja suurella lämmöllä otetaan vastaan myös muita kasvismuhennoshärpäke reseptejä!

Pauliina

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta