Lähde liikkeelle

Liikunnan ei tarvitse olla tylsää tai pakkopullaa. Liikunnasta saa hauskaa ihan muutamilla kikoilla ja siitä voi nauttia, pitämällä samalla hauskaa! Ainakin näitä kuvia kuvatessa siskon kanssa, meillä oli yllättävän kivaa. En tiedä johtuiko siitä, että heiluin ja temppuilin kuin heinämies kun sisko yritti saada kuvia, vai siitä, että oltiin treenamassa aikaisin lauantai-aamulla ja molemmilla oli pieni väsymyshysteria.

Mulle liikunnassa tärkeää on, että se on mielekästä. Joskus tykkään vain kävellä ja nuuskia. Joskus tykkään juosta ja hyppiä ympäriinsä. Joskus riittää HIIT, kun aikataulu on tiukka ja toisinaan mennään salilla hikoillen laitteesta laitteeseen. Joskus tekisi myös mieli vain tanssia, hyppiä tai joogata. Olen joogannut kahdesti ja silloinkin yli puolet liikkeistä jäi tekemättä oman kankeuden takia. Petrattavaa löytyisi liikkuvuudesta.

Jossain kohtaa syksyä mulle tuli täysi stoppi liikunnassa. Hassua, kun liikunta ja ihmisten liikuttaminen ovat ammatti, jota rakastan. Taisi olla liikkeellä stressiä ja kiirettä, eikä oikein ehtinyt keskittymään mihinkään eikä paljoa myöskään kiinnostanut. Siitä syntyikin oravanpyörä, koska liikunta on mulle nautinto, intohimo, mutta myös tapa käsitellä tunteita ja purkaa niitä.

Muutama viikko breikkiä suuremmasta hikiliikunnasta ja mentiin täysin fiilispohjalla. Jos tuli tunne, että nyt mä haluan kävelemään, vedin housut samantien jalkaan ja juoksin ulos, koska se fiilis oli ohi minuuteissa. Jos mun teki mennä salille, sen oli tapahduttava heti ja salikamat vedettävä päälle epäröimättä. Joskus ei huvittanut ollenkaan ja päätin, että sekin fiilis on sallittu. Haluan uskoa ja luottaa omaan tunteeseen, koska se on se, johon mun kuuluukin uskoa ja luottaa, ei siihen ulkopuolelta tulevaan paineeseen. Annoin itselleni aikaa rauhoittua ja funtsia tilannetta ja kappas, taas ollaan terässä ja himoliikkujia. Liikunta maistuu ja tuntuu hyvältä! Ei ahdista lähteä liikkeelle, vaan odotan sitä!

Sitä koitan tässä vaan sanoa, että lähtekää rohkeasti liikkeelle, kun se fiilis tulee, älkää jääkö kotiin odottamaan, jos se fiilis kasvaisi. Jos ei tunnu yhtään siltä tai kroppa on tosi väsynyt; kuunnelkaa sitä ja pitäkää lepopäivä tai huoltakaa kehoanne. Menkää fiiliksellä, tehkää sitä, mistä teille tulee hyvä olo. Jos tänään olisi salipäivä, mutta mieli haluaa ulos nuuskimaan, niin menkää ulos! Tehkää ja kuunnelkaa kehoanne ja sen tarpeita. Ei ole mikään pakko. Inspiroikaa itseänne ja muita, rohkaistukaa ja menkää fiiliksellä.

Joskus meistä jokainen on väsyny tai ei huvita ja se on ok. Luottakaa siihen omaan tunteeseen. Leppoisaa lauantaita! Minäpä täällä jatkan haaveilua alkuvuodesta, niin mahtavia juttuja tulossa, että housut putoaa päältä, kun oon niin innoissani!

PS. Päätin tossa sitten itkeä koko SuomiLOVE -jakson verran, vaikken oo aiemmin kuullut yhtäkään biisiä, voi elämä. Kun sain sen itkun loppumaan, niin itkin sitten seuraavaksi asiakkaan ihanaa palautetta. Että sellanen itkupilli-lauantai. Mites siellä vietetään lauantaita? ♥

Pauliina

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta