Jos lupauksia ei voi pitää, kannattaako luvata mitään?

Allekirjoittaja on kyllä niin viimeisen päälle sellainen ihminen, että se pitää mitä lupaan. Siis muiden ihmisten kanssa. Jos olen luvannut soittaa, tulla käymään, hoitaa asian, niin se kyllä onnistuu luvatussa ajassa. Mutta entäs sitten itseni kanssa?

No aivan asia erikseen. Mä olen monesti luvannut, että nyt, nyt alkaa uusi elämä venyttelyn ja kehonhuollon kanssa, ja vanhat pääsiäismarjat sentään NOT 😀 Mä jaksan sitä lupausta viikon ja kuukauden päästä en edes muista luvanneeni mitään. Mun todellakin pitäisi huoltaa kehoa enemmän ja nimenomaan venytellä.

Jossain kohtaa todella todella paljon treenatessa selkäni veti täysin jumiin ja sitä oltiin piikillä vähän väliä, kun tuskin pystyin päätä kääntämään. Ihan järkyttävää, sain niin vahvat kipupiiit suoraan lihakseen, että tuntui loppuillan kun oisi ollut tuhannen kännissä, ilman sitä letkeää ja viehkeää tanssi -fiilistä. Tuntui pelkältä laskuhumalalta ja kävely oli yksin vaikeaa. TästäKIN syystä johtuen, venyttelyn pitäisi olla mun paras ystävä, mutta miten se on niin mukamas haasteellista? Ihan tosi hei.

Täytän tammikuussa 27 (?!?!?!?) ja en saa yhtä venyttelytuokiota mahdutettua päivään tai edes yhteen viikkoon? En tiedä onko tää jo niin suuri läppä, että naurattaa vai oonko vaan vähän säälittävä 😀 Veikkaan vahvasti jälkimmäistä, jos en ensi kesään mennessä ole saanut näitä tarpeita vakiinnutettua kalenteriini.

Eli mä lupaan, vaikka sitten uuden vuoden lupauksena, tai vaikka ihan muuten vaan -lupauksena venytellä tai pitää kehonhuolto tunnin vähintään 2krt/vkossa. On nyt turha tulla selittää miten monta kertaa olisi hyvä, koska kaksikin kertaa viikossa tulee olemaan haaste 😀
Mäkin oon vaan ihminen, hyvinvointi-alan asiantuntija, mutta ihminen siinä missä muutkin, täysin allu tuppurainen, jonka haaste nyt vaan on vääntää raajaa suuntaan jos toiseenkin. Nyt se on luvattu julkisesti, katotaan mitä tulee.

Perustatteko te uuden vuoden lupauksista? Mitä te yleensä lupaatte vai lupaatteko mitään?

Pauliina

4 vastausta artikkeliin “Jos lupauksia ei voi pitää, kannattaako luvata mitään?”

  1. Täällä yks samassa veneessä! 🖐🏻 en tajua miten voi olla niin vaikeaa tehdä säännöllisesti kehonhuoltoa, vaikka sen positiiviset vaikutukset huomaa ihan selvästi! Mun perus 3 krt viikkoon raskas salitreeni vaatis vähän enemmän kehonhuoltoa kun sen öh ehkä pari kertaa kuussa 😅 Ehkä mäkin teen saman uudenvuodenlupauksen ja yritän kunnostautua kehonhuollossa, treenikin menis paremmin perille! 😊

    • JEEEEE! Tai siis tavallaan jee, että on sielunsiskoja, mutta jos ollaan yhtä surkeita tässä niin ehkä pikku ryhtiliike ois paikallaan, hahah 😀 Siis on ihan totta, että treeni menee paremmin perille, keho on ihan erilainen kun venyttelee ja huoltaa säännöllisesti.. 🙂 Eli mahtavaa, että joku muukin ottaa uuden vuoden lupaukseksi, ni voidaan sit yhdessä tsempata tän suhteen!! 🙂

  2. Mäkin venyttelen liian vähän, mutta parhaiten salillakäynnin yhteydessä. Heti liikunnan jälkeen toki ei ole se paras hetki venytellä, mutta olen vaan huomannut, että lopulta tuo on se hetki, jolloin itse pääsen parhaiten venyttelyihin kiinni. Kotona kun taas kun aina keksii muuta tekemistä, vaikka ikään kuin ”on aikaa” venytellä.:) Uskon, että pitää vaan keksiä itselle sopiva rutiini, joko venytellä liikkumisen jälkeen tai sitten hyvää tv-ohjelmaa katsoen. Kyllä mä uskon, että uudenvuodenlupaus voi pitää, jos uudenvuodenlupaus on sellainen, että on tahtoa sen kanssa ja on harkinnut asiaa. Hetken mielijohteesta tehtyihin uudenvuodenlupauksiin en niin usko.

    • Tää oli hyvä pointti! Eli luon itsekin uskoa omaan lupaukseen, koska tosissani tahdon tässä petrata! 🙂 Totta, treenin jälkeen on hyvä pitää ”palauttavat” venytykset, ei niitä pitkiä tai staattisia. Niiden aika on sitten tunteja myöhemmin illalla 🙂 Mutta edes lyhyet venytykset treenin jälkeen on parempi kuin ei mitään! Ja mun haaste ehkä on just nuo staattiset ja pidemmät venyttelyhetket, jotka avaisi lihaksia ja kroppaa enemmän 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta