Mummo liikkeelle!

Olin oikeastaan halunnut kirjoittaa aiheesta jo ennen, kuin Kauneus & Terveys innostui myös aiheesta, mutta ihanaa, että niin moni lähtee tähän mukaan! Moni mun pitkäaikaisista lukijoista tietää, että käyn SPR:n ystävätoiminnan kautta katsomassa erästä ihanaa rouvaa hoivakodissa. Hän on ystäväni, 85- vuotias teräsmummoni, aivan uskomattoman ihana ja sympaattinen tapaus!

Kun lähdin yhteistyöhön tai ystävyyteen hänen kanssaan, omaisten toive oli, että saisin ”jumpparina” häntä hieman liikkeelle. Ennen niin tehokkaasti liikkunut mummo, jäi mielellään nyt sängyn pohjalle.

Minähän päätin ottaa asiakseni #liikuttaamummoa ja käymmekin joka kerta kävelemässä, kun poikkean hänen luonaan. Tahti ei ole päätä huimaava, kun rollaattorilla mennään, mutta seura sitäkin tärkeämpää. Saamme yhdessä nuuskia ilmaa, ihailla ilman raikkautta ja miten hassu joulukuun ilma tänä vuonna onkaan. Hän puhuu minulle kaikesta. Kaikesta mitä on ennen tehnyt, millainen on ennen ollut. Hän kertoo menetyksistään, läheisistää, elämästään nyt. Välillä hän unohtaa, että olen käynyt, mutta hän ei koskaan unohda minua. Muistisairas nainen ei muista syntymäpäiväänsä, mutta muistaa minun kasvoni. Miten kiitollinen ja onnellinen olenkaan hänestä. Meidän ystävyydestä, joka on niin vilpitöntä monen aikakauden välillä.

Sateisina päivinä ulkona olisi äärettömän raikas ilma, mutta usein jäämme sisälle. Sadepäivät eivät meidän liikkumistamme pysäytä, sillä jumppaamme huoneessa! Ikäihmisen jumppa ei ihan näytä samalta, kuin TV:ssä Specsaversin mainos, vaikka samalla asenteella mennäänkin! Liikkeemme ovat yksinkertaiset, mutta meillä on sama määränpää; pysyä liikkeessä.

Koskaan ei ole liian myöhäistä lähteä liikkeelle, näytti ikämittari mitä tahansa! Kaikilla on vähintäänkin naapurin mummo, käykää viemässä hänet kävelylle, vaikka ihan pienellekin. Se mitä se ihana vanhus siitä saa, on niin käsittämättömän arvokasta, jota me ei osata kuvitellakaan!

MUISTAKAA ARVONTA EDELLISESSÄ POSTAUKSESSA! WUHUUUUU! Vielä ehtii osallistua!! 

Pauliina

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta