Vaikeuksien kautta voittoon

Mä haluan pysyä positiivisena, vaikka joskus ketuttaisi niin, että naama irtoaa ja perberi meinaa revetä. Joskus harmittaa ja mieli on maassa. Joskus koen olevani järjettömän yksinäinen täällä Lahdessa, koska poikaystäväni lisäksi mulla ei ole oikein ketään, jonka kanssa kasvokkain täällä jakaa arkisia ajatuksia ja juttuja. Kun poikaystävä on poissa, olemme lapsen kanssa kahden tai olen yksin.

Päivä kuluu nelivuotiaan kanssa höpötellen ja noh.. ne jutut nyt ei kauheaa uutiskynnystä ylitä. Frozen -tunnarin kuulee päivässä kymmenen kertaa Haloo Helsingin ohella. Unohtamatta Siltsua ja sekalaista örinä-musiikkia. Päivittäin mun tulisi myös muistaa Formula kuskien automerkit ja nimet sekä lähtöpaikat. Jos en muista – tervetuloa raivari. Jos taas muistan, raivari tulee siltikin, koska muistin oikein, eikä lapsi saanut itse kertoa. Päivät täyttyvät välillä sosiaalisesta tyhjyydestä. Ilman sitä tunnetta ystävistä tai heidän läsnäolostaan. Viime viikolla koin olevani todella yksinäinen ja kuolevani 10 kissan kanssa Pohjois-Pietarissa.

Viikonloppu Turussa, ystäviä, äiti, rakkautta, naurua ja keksipaketti keskellä yötä. Kyllä, nousimme äidin kanssa puoli yhdeltä yöllä puolen tunnin naurunremakan jälkeen vetämään keksipaketin puoliksi, koska se oli paras unilääke siihen hätään. Yksi viikonloppu ja mä olen kuin eri ihminen. Mulla on hyvä olla, musta tuntuu, etten ole yksin, vaikka asunkin Napapiirillä, ainakin pakkasista päätellen.

Tänään oli mun ensimmäinen työpäivä ja mä rakastin sitä duunia. Mä tunsin, että mä oon ihanassa paikassa ja mä saan puhua aikuisille lässyttämättä ja kehumatta joka lauseessa, miten hienosti jokin asia tapahtui ihan oma-aloitteisesti. Mä olen onnellinen, mä olen iloinen. Olen haikein mielin, mutta odotan jo seuraavaa viikonloppua ja sen ajatuksen voimalla tämä viikko painetaan täysillä ja koitetaan opetella, että me asutaan Lahessa, ei Lahdessa…

Pauliina

2 vastausta artikkeliin “Vaikeuksien kautta voittoon”

 1. Voi Pauliina, en tiennytkään, että olet muuttanut pois täältä Turun seudulta!
  Meille turkulaisille muutto vieraalle paikkakunnalle on usein vaikeaa. En
  tiedä mistä se oikein johtuu, meillä on varmaan juuret harvinaisen syvällä mullassa 🙂
  Kaikkea hyvää teidän perheelle ja tsemppiä uuteen työhön! Ihana kuulla,
  että nautit työstäsi, sillä on iiiiiso merkitys kotiutumisen kannalta.

  • Oi Teija, kyllä! Tultiin muutamaksi vuodeksi Lahteen! 🙂 Kiitos kovasti tsempeistä, ne lämmittivät kovasti mieltä!! Ihanaa viikkoa sinne Turkuun!! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta